9 Mayıs 2016 Pazartesi

404 Hata Sayfalarının Çalışan Bir Sayfa'ya Yönlendirilmesi

404 sayfaları
Önceden hazırlanmış olan hata sayfaları diyebiliriz. Farzı misal seo ile ilgili makale yazıyorsunuz ve sizi url adresini  kullanarak  takip eden kullanıcılar var, eğer siz url adresinde değişiklik yaptıysanız kullanıcı bu adresi tıklarsa yada yanlış yazarsa  bu durumda karşısına çıkacak sayfa  404 not found sayfasıdır.Web sitemizde mutlaka bulunması gerekmektedir.

404 sayfası ve Seo skoru
Herhangi bir kullanıcının kırık link veya  sayfa değişikliğinden dolayı  içeriğin 404 not found olması durumunda, kullanıcının web sitesinden hemen çıkış yapması Seo skorunu düşürür. Hata sayfaları hazırlarken ziyaretçileri 301 ile gerekli yönlendirmelerin yapılması gerekir. Daha doğrusu ziyaretçilerin sitenizde zaman geçirmesine ve seo skoru’nun düşmesini engelleyebilirsiniz.

Seo uyumlu olmayan URL’lere  dikkat edin
Daha önceden seo uyumlu olmayan  indexlenmiş olan url’leri, seo uyumlu olması için değiştirilirse mutlaka yönlendirme yapılması lazım.

Seo Uyumsuz


Seo Uyumlu


Bu durumlarda 301 ile yönlendirme yapılmazsa kullanıcılar hata sayfasını görüp çıkış yapacaktır.

404 sayfası ve Backlink’ler
Bütün yönlendirmeleri Anasayfa’ya değil’de alakalı sayfalara yapmak çok önemlidir. Hiç kuşkusuz backlinkler sitenizin üst sıralara çıkmasını sağlayan en önemli sitedışı seo  tekniğidir.  Düşünün ki 10 tane backlink’iniz var  7 tanesi anasayfa 3 taneside diğer sayfalarda olsun. Eğer Yönlendirmelerin hepsini Anasayfa’ya yaparsanız 3 tane backlink’i  çöpe atmış olursunuz. Bu durumda yapılması gereken 2 durum vardır. 1.’si doğru yönlendirme yapmak. 2.’si ise backlink aldığınız web sitelerle iletişime geçerek link’leri değiştirebilirsiniz.

*Püf Nokta
404 sayfalarınızı otomotik olarak anasayfa(index,default)’ya 301 ile yönlendirmeniz  sitenizin değerini azaltacaktır ki buda trafik yoğunluğunun azalması demektir.

Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı


Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder