13 Mayıs 2016 Cuma

Arama Algoritmaları ve Panda Güncellemeleri


Arama Algoritması nedir?
Google bildiğiniz üzere dünyada en çok kullanılan ve bünyesinde en çok web site bulunduran bir arama motorudur. Bu web siteleri  birbirinden ayırt etmek için iyi bir sıralamaya getirmek için yapılan tekniklerin tümüne  arama algoritmaları denilir. Google sürekli bir şekilde bu algoritmaları güncellemektedir.


Panda Algoritması
Google her algoritmaya farklı bir isim vermiş genelde hayvan adları kullanılmıştır. Panda,Penguen gibi. Panda 2011 tarihinde ortaya çıkmış bir algoritmadır. Google bu gibi hayvan isimlerini seçerken özen göstermekte ve hepsinde ayrı ayrı anlamlar taşımaktadır. Bilindiği üzere Panda Sihay ve Bayaz renklerinden oluşur. Pandanın çalışma prensibi bu rekler üzerinden dizayn edilmiştir. Beyaz Renk Şeffaflığı,Kaliteli ve Özgün içerik gibi dikkat edilmesi gereken Seo tekniklerini ifade ederken Sihay ise Beyazın tam zıt karşılığını ifade etmektedir. Çıkışından bu yana web site kalitesi müthiş derecede artmıştır.
  Daha önceki yazılıarımda kaliteli ve özgün içeriğin  öneminden bahsetmiştim. Bu algoritmanın en büyük amacı ise düşük kaliteli,kopya ve özgün olmayan içerikleri bir trafik polisi gibi yakalar ve sitenizi siyah bölgeye alarak Spam olarak değerlendirebilir. Akabinde SandBox’a Düşürebilir.

2011'den Yana Panda Güncellemeleri


Şubat 2011'den beri Yaklaşık olarak sarılarla gösterdiğim 6 ana Güncelleme 23 tane ara güncelleme olup toplamında 29 güncelleme yapılmıştır. Ana güncellemeler önemli olup ara güncellemeler ise ana güncellemelerin düzeltmesi gibi düşünmek yanlış olmaz sanırım. Bir Sonraki makalemde bu Ana güncellemeleri anlatacağım umarım yararlı olmuştur.

meli...

Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder