25 Mayıs 2016 Çarşamba

Arama Motorları İçin Site Haritası Oluşturma


Seo açısından en önemli  adımlardan bir tanesi olup, sitelerimizin baglantılarını daha doğrusu içeriklerini arama motorlarına tanıtmak ve indexlenmesini sağlamak amacıyla site haritanızı oluşturun.Site haritalarını farklı yöntemlerle oluşturabiliriz. İster online olarak bilinen bazı sitelerden,isterseniz bazı programlarla(Bildiğim GSiteCrawler, kesinlikle önerebileceğim bir programdır. ) yada kendiniz dinamik olarak yapabilirsiniz.

Blog Siteler İçin Site Haritası Oluşturma

Herhangi bir eklentiye ihtiyaç olmadan , sitenizi Google'a kaydederek(Google'a Kayıt olmayı bir önceki makalemde anlatmıştım  bakınız ) Web Master Tools kullanarak otomotik olarak Sitemap oluşturabiliriz.

Web Master Tools'a giriş yapıldığında sol tarafta site haritaları diye kategori mevcuttur. Bu katagori tıklandığında resimde görüldüğü gibi Sitene Sitemap Ekle  kısmına url'yi yapıştırıyoruz. Gönder ve test et dedikten sonra doğrulanmasını beklemeniz gerekecektir.

Url'i şu şekilde oluşturunuz. 

Eğer sitenizde 1 ile 500 arasında makale mevcut ise
atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500  kullanmanız gerekir.
500'den fazla makale mevcut ise
atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500 
atom.xml?redirect=false&start-index=501&max-results=500
bu kodları dediğim url kısmına alıp site haritasını kendi blog'unuza entegre edebilirsiniz.

Wordpress Siteler İçin Site Haritası Oluşturma


Sitemap için hazır eklentiler bulunmaktadır. Bu eklentileri sitenize eklemeniz yeterli olacaktır. Ardından otomotik olarak aktifleşip arama motorlarına bilgi mesajı göndererek siteharitanızı güncel tutacaktır.

Genel Olarak Site Haritası Oluşturma

Genelden kastım online ve çeşitli programlarla dinamik yada statik site haritalar oluşturabilmenizdir. Dinamik site haritalarından kastım siz makale yazdıkça yada yenikonu açtıkça kendisi otomotik olarak haritaya eklenip belirli aralıklarla kendisini yenilemektedir. Asp yada Php  ile kodlama yapıyorsanız ve hazır sistemlere başvurmuyorsanız  dinamik Site haritalarını öneririm.
   Bazı Online Sitemap Oluşturma Web Adresleri:
xml-sitemaps
sitamapsal

Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder