12 Mayıs 2016 Perşembe

Arama Motoru Nedir ve Çalışma Sistemi


Arama Motoru nedir ne işe yarar?
Kişilerin internet üzerinde gezinti yapan ve dilediğini bulmasını sağlayan uygulamalardır. Kısaca köprü görevi görmekte diyebiliriz. Arama motorları devasal  kütüphane’lere sahiptirler. Kullanıcıların aradıkları bilgileri bulamaması neredeyse imkansızdır.(tabi illegal konular hariç) O yüzden şu anda tam bir Pazar haline gelmiştir. Pazar alanı çok geniş olduğu için her Kuruluş,Firma yada İnsan bu durumdan faydalanmak istemektedir.İşte o zaman  web sitelere ihtiyaç duyulmaktadır. Eskiden pek fazla web site olmadığı, için  verim alınabiliyordu. Günümüzde müthiş bir  rekabet   ve o oranda web siteler mevcut  olduğundan  verim alma hayli bir zorlaşmaktadır. Bu noktada  Serch Engine Optimization yani arama motorları optimizasyonu Standart haliyle SEO devreye giriyor.

Peki  Arama Motorları kaç bölümden oluşur?
·         Spider(Örümcek): Arama motorlarının botları yada örümcekleri vardır. Bu örümceklerin görevi  internetteki web siteleri  yada sayfaları tarayarak  Veritabanına  kaydeder.

·         Database(Veritabanı): Örümceklerin taradığı sayfaların kopyasını  barındıran devasal  sistemdir.

·         Short  mechanism(Sıralama Mekanizması):Kullanıcıların Aramalarına  göre  sayfaların sıralamasıdır.Seo kriterlerinin şekillendiği bölüm diyebiliriz.
·         Bu durumu görselleştirirsek:




Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder