29 Mayıs 2016 Pazar

Arama Trafigi



Web master tools'a giriş yaptıktan sonra arama trafiği denilen bir kategori mevcut. Bu kategoriden yola çıkarak Search Analytics,Sitenizdeki bağlantıları,dahili bağlantıları,Manuel İşlemleri,Uluslararası Hedeflemeyi ve Mobil kullanılabilirlik alt kategorileriyle sitenizin Seo kriterlerine uygun olup olmadığını uygun değilse nasıl uygun hale getirebileceğinizi hangi kelimelerle ne kadar tıklanıldığını görebiliyorsunuz.

Daha önceki yazılarımda olduğu bir önceki makaleleri takiben Web  Master Araçlarını anlatmaya devam  ediyorum. Öncelikle bu araçlardan kısaca bahsedeceğim. Bir sonraki aaşamalarda ise uygulamalı bir şekilde detaylı anlatımlar olacaktır.



Google Analytics Nedir 

Aramaların en çok hangi kelimelerle geldiğini,tarihe göre ne kadar tıklanıldığı,sorguları,sayfaları,ülkeleri,cihazlardan herhangi birine göre filtreleme yapıp arama sorgularının nasıl işlediğini analiz eden bir araçtır.


1.Sorguya göre Filtreleme Yapmak


görüldüğü gibi sorgulamaları filtre'ledik ve bu sorgulara göre tıklanma sayısını öğrenebiliyoruz. Bu şekilde diğer kategorileri'de inceleyebiliyoruz.

 2.Ülkelere Göre Filtreleme


Sorgular'ı isterseniz ülke bazında isterseniz dünya çapında inceleme fırsatınız bulunmaktadır. Tabi ki çok büyük bir firma değilseniz sadece ülke bazında filtreleme yapım analiz yapmak daha mantıklı olacaktır. 

Diğer kategoriler'de aynı şekilde inceleyebilir, siteniz hakkında analizler yapabilirsiniz 

Sitenizdeki Bağlantılar

Arama Trafiği'nin bir alt kategorisi olup sitenize aldığınız bağlantılarınızdır. İsterseniz yeni bağlantılar ekleyebilir yada mevcut olan bağlantıları kaldırabilirsiniz. Sapam olarak algılanabilecek bağlantıları kaldırmanız öneririm.

Mobil Kullanılabilirlik

Günümüzde çokça kullanılan elektronik cihazlar olup  ve önümüzdeki dönemlerde kullanım alanı çok daha fazlalaşacağı mobil kullanıcılar Seo Kriterleri açısından önem taşımakta. Google kullanıcı bazlı çalıştığı için sitenizin mobil uygun tasarlamanız hem kullanıcı hemde Google'dan iyi bir puan almanız için hayati bir önem taşımakta.

Diğer kategoriler çok önemli olmadığı için anlara değinmeye gerek duymadım umarım yayarlı olmuştur...

Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder