10 Mayıs 2016 Salı

Backlink


Google’da  üst sıralara yükselmek için daha önceki makalemizde bahsettiğimiz  site içi ve site dışı  seo çalışmalarıdır. Önceliğimiz site içi seo tekniklerinin düzenlenmesidir. Ardından  site dışı seo  tekniklerinden  en önemlisi  olan backlink çalışmalarının yapılmasıdır.

Backlink Nedir?
Türkçe’deki karşılığı  “Ara link” ,“ Geri link” anlamlarını taşır.  Bir siteden başka bir siteye  referans sağlamasıdır. Örneğin  Kendi sitenizin bağlantısını başka bir sitede  yayınlamasıdır. Kısaca Referans site’de diyebiliriz.

Backlink alınırken dikkat edilmesi  gereken unsurlar nelerdir?
1-) Aynı kategorideki sitelerden  alınması  çok yarar sağlamaktadır. Örneğin: Bir Haber siteniz  var, gidipte yemek tarifleri yapan bir sitiden baclink alırsanız açıkçası pek verim alamazsınız. O yüzden haber sitelerinden backlink alınması  daha doğru olacaktır. Tabi bu biraz daha zordur, çünkü rekabet içirisinde olduğunuz sitelerdir. O  yüzden aynı kategoride paravan bloklar oluşturmanız faydalı olacaktır.
2-) PageRank’ı  yüksek olan sitelerden alınması gerekir. Pr0’dan 100 backlink yerine pr4,5,6’dan bir tane ılınması daha doğru olacaktır.
3-) Ban almış sitelererden almak yararlı olmaz.
4-) Yapılan  yanlış yöntemlerden bir tanesi ise  sitenizi yayınladığınız esnada çok fazla referans almanızdır. Dikkat edilmesi gereken nokta  bu referansların içerikle doğru orantılı ve organik olmasıdır.
5-) Diyelimki  aynı kategoriden referans alamadınız,paravan blok’larda oluşturamadınız yapılması gereken  en önemli etken .edu  veya  .gov uzantılı sitelerden backlink alımı ciddi anlamda verim alınacaktır.

 Backlink çeşitleri nelerdir?
Forum,Makale,Blog yorum,Video(Youtube,dailmation gibi),Paravan bloglar,Dizin,Rss gibi çeşitleri vardır.

*Pün Nokta
 Anahtar kelimeler, internet üzerindeki  tabelanız olduğu için  backlink verirken anahtar kelime     analizi yapılması ve ona göre seçim yapılması,Dmoz gibi dizinlere kaydolmak ve bu dizinlerdeki sitelerden backlink almak yüksek derecede  artı sağlayacaktır.

Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı


Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder