18 Mayıs 2016 Çarşamba

Google Hummingbird Algoritması ve İçeriği


 Teknoloji çağında olduğumuza göre neredeyse hergün yeni uygulamalar,yeni programlar ve  akıllı sistemler çıkmaktadır. Özellikle Akıllı telefon bazında düşünürsek sürekli yeni uygulamalar ve bu uygulamaların sağladığı kolaylıklar üzerinde durulmaktadır. Gelişen teknoloji ile birlikte Google'da daha iyi arama sonuçları vermek için Özellikle mobil alanındaki değişimleride göz önüne alarak neredeyse her ay ya yeni algoritmalar yada yeni güncellemeler getirmektedir.Bundan dolayıdır ki dünyada en çok kullanılan arama motoru bariz bir şekilde Google'dır.  En çok tercih edilmesinin sebebi kaliteli arama sonuçlarını vermesidir.

Google daha önce  Panda,Penguen ve Zebra gibi hayvan isimlerini kulllanmış olup 21 Ağustos 2013'te Hummingbird yani "Sinek kuşu" adının yer verilmesiyle bu düzenin devam etiğinin bir göstergesi olmuştur.

Hummingbird Algoritması 



Google 15. yıl dönümü'nde Hummingbird algoritması açıklamışlardır. Gianluca Fiorelli'nin açıkmasına göre aynı içeriğe sahip siteler için çıkarılmıştır açıklamasında bulunmuştur.
Bu algoritmanın diğer amacı ise uzun sorgulara daha iyi cevap verebilmektir.Ör: Bulaşık makinaları yerine İstanbul bulaşık makinaları gibi. 

Hummingbird İle İlgili öneriler

  1. İçeriğinizin başka siteyle aynı olmamasına özen gösterin. 
  2. Aslında daha çok niyeti anlamaya çalışmaktır. Eğer site kopya içerik sağlayacak nitelikte ise ceza, ama özgün bir şekilde içerikler işleniyorsa bu tür sitelere güzel puan vermektedir.
  3. Yer bildirimlerini yapmayı unutmayınız.Sitenizde Google haritasını bulundurmayı unutmayınız. Kütahya'da bir Çinicilik yapan bir fırmanız var. Sitenizde yer bildirimi yaparsanız,sorguları genelleştirmek yerine alanı daraltacaksınız ve bu dar alanda sizden iyi sıralama da olabilecek belkide bir kaç kişi olacaktır.Ama genele vurursanız sıralama bazında daha aşağda yer alırsınız.
  4. Sitenizde yorum,soru-cevap bölümler bulundurarak kullanıcının ilgisini daha çok çekmeye bakın.
  5. sosyal medya'da sizden bahsedilmesinı sağlayın.
Bir sonraki makalemde görüşmek üzere umarım yararlı olmuştur.

Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder