13 Mayıs 2016 Cuma

Google Panda Algoritması 4.0 Güncellemesi



Güncellemeyi anlatmadan önce şunu belirtmek isterim Seo bazında en iyi site kullanıcıya özgü çalışan, kullanıcılara güzel bilgiler veren sitelerdir. Sıralama odaklı değil, kullanıcı odaklı olmanız gerekmektedir.  Panda 4.0 güncellemesi 20 Mayıs 2014 tarihinde Matt Cutts Twitter resmi sayfasından  açıklama yapmıştır.  Güncellemenin içeriği tam olarak bilinmesede kullanıcı odaklı ve kaliteli içeriklerin olmasını bilmemiz ve olaya bu pencereden bakmanız doğru olacaktır. 


Panda 4.0 Güncelleme'sinin İçeriği
  • Yüksek kaliteli Özgün içerikler: Panda algoritmasının en çok önem verdiği,  kullanıcının sevebileceği   özgün içerikler ve bu içeriklerin rahat okunabilmesi için önemli yerlerinin belirtilmesi,yazı fontları,yazı renklerinin dikkatli seçilmesi, konu-başlık arasında tutarlılık gibi özellikler
  • Sayfanın hızlı açılması ve aranan şeylerin rahatlıkla bulunması
  • Sayfanın tutarlı olması için Başlık ve Meta etiketlerin düzgün kullanımı
  • Paravan Blog: Paravan bloglar oluştururken kendi sitenizin konusu ile ilgili olması ve kaliteli içeriklerin bulunması büyük artı sağlayacaktır.
  • Bölgesel Çalışma:Panda algoritmasının en sevdiği noktalardan bir taneside kendi bölgenizde seo teknikleri doğrultusunda çalışmalarınızı sürdürmenizdir.
  • Backlink'e aşırı yüklenme:Sitenizi oluştururken dikkat edilmesi gereken noktalardan bir taneside içerik boş iken yada siteniz daha yeni iken backlink'e aşırı yüklenmesidir. Sitenize kısa soluklu yarar sağlar ama güncelleme esnasında aşırı yüklenmeden sıralamanız düşebilir.
  • Çöp yığını haline gelmiş sitelerden backlink alımı 
 Panda 4.0 Güncellemesinden Nasıl Etkilenirim?
 Yukarıda saydığımız özelliklere uyulmadığı taktirde sıramalamanız ciddi anlamda düşebilir daha da kötüsü aşırı backlink yüklenmesi veya kopya içerikten dolayı Spam olarak değerlendirilebilirsiniz akabinde Sandbox'a düşersiniz.

Panda 4.0 Güncellemesinden Etkilenenler


Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere, umarım yararlı olmuştur.



Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder