22 Mayıs 2016 Pazar

Google Web Master Tools


Google Web Master Tools Nedir?

Google'ın site sahipleri için sunduğu ücretsiz yönetim araçlarıdır. Bu araçları site sahiplerinin siteleriyle ilgili bilgi edinmesini sağlar. Sitenizin takibi'ni yapmak olan hataları yada eksikleri görmek ve  bunlara göre Seo çalışması yapmak en yararlı bir teknik olmakla birlikte Google bu takibatı  yapabilmemiz için Site Yönetim Araçları(Web Master Tools)'nı ücretsiz sunmaktadır. 

Şöyle bir örnek vermek gerekir;
Hasta-Doktor ilişkisi:
Kendimizi kötü hissetiğimiz an mecburen ya kendi çabalarımızla yada çoğunlukla hasteneye gideriz. Hastalığımızın tespiti için bir kaç test yapılır. Doktor bu test sonuçlarına bakarak bize ilaç reçetesi yazar akabinde ilaçları alıp kullanmaya başlarız. Google'ı  Doktor Hasta'yı Siteleriniz Web Master Tools Araçlarını'da bize yapılan test cihazları gibi düşünürsek yanlış olmaz sanırım.



Web Master Tool ile Neler Yapabiliriz?

  • Google Örümcekleri'nin sitenizi hangi sıklıkla ziyaret edeceğini ayarlayabilirsiniz
  • Sitenize ulaşan kullanıcıların, hangi anahtar kelimeler'le ulaştığını test edip öğrenebilirsiniz.
  • İçerik analizi yaparak sıkıntılar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz
  • Sitenize aldığınız yada dışarı verdiğiniz bağlantıları görebilirsiniz
  • GoogleBot'ların günlük olarak hangi sayfalarınızı indexlendiğini, bu sırada çıkabilecek hataları detaylı bir şekilde görmenizi sağlar.
  • Seo'nun en temel tekniği Anahtar Kelime bazında sitenizi üst sıralara taşımanızdır.Web Master Tools ile Anahtar kelimenize göre sitenizin sıralamasını görebilirsiniz. 
Web Master Tools araçları bunlarla sınırlı kalmayıp daha bir çok test yapmak neticesini öğrenerek,buna göre sitenizi dizayn edebilirsiniz.

Site Yönetim Araçlar'ını Neden Kullanmalıyım?

İlk şart tabiki 'de siteniz hakkında bilgi sahibi olmak sitenizin güncel olarak istatistiğini öğrenmek. Google bildiğiniz üzere her ay nerdeyse güncelleme yapar bazı siteleri aşağı bazılarınıda, bazılarınıda üst sırala taşımaktadır. Gece uyumadan önce sitenizi kontrol edip gerekli ayarlamaları yaptıktan ve kendi istatiğinize baktıktan sonra uyuyorsunuz, sabah kalktığınızda Google sizi aşağılara çekmiş bunun sebebini öğrenmek için gerekli analizler yapıyorsunuz. Bu analizleri yapabilmenin en kolay yolu W.eb Master Tools Araçlarını kullanmaktır.  


Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder