11 Mayıs 2016 Çarşamba

Nofollow ve Dofollow


Kendini kanıtlamış PR’si yüksek olan bir siteden kendi sayfanıza link vermek sitenizin değerini yükseltebileceği gibi düşüredebilir. Düşünün backlink aldığınız site kendini daha önce kanıtlamış ama sonradan link çöplüğü haline gelmiş yada illegal işler yapıp kendi değerini düşürüp kötü bir noktaya gelmiş’se bu kendi sitenize zarar verir.İşte bu noktada Google algoritmaları  devreye giriyor, ve diyorki sana  sen backlink almışsın yada vermişsin bu linklere kefil oluyormusun evet oluyorum dersen  <a href=”Site Adresi” rel=”Dofollow”>Site Adi</a>   kullanırsın. Yok kefil olmuyorsan da  <a href=”Site Adresi” rel=”Nofollow”>Site Adi</a>  kullanabilirsin. Anlaşılması biraz daha kolay olması için bu şekilde anlattım. Örnekleri daha çoğaltacağım şöyleki:

 Web site tasarlarken özellikle yorum kısmı bulunan noktalarda Nofollow kullanılması baya avantaj sağlar. Çünkü dengesizin biri gelir yorum yapılan yerlere kendi yaptığı illegal işlerin link’ini paylaşır google’da bu siteyi zaten sevmez ve senin sitende paylaşıldığını görür senin sitenide aynı kefeye koymaya başlar bu da kendi sitenize zarar verir işte bunun önüne geçmek için bu tür yorum yapılan yerlere link çıkışlarında  Nofollow  özelliğini eklersek kefil olmadığımızı belirtmiş oluruz ki bundan etkilenmeyiz.

Dofollow mu?  Nofollow mu?
Zararsız Dofollow bağlantılar sitemize zarar vermediği gibi Zararlı nofollow link’ide sitemize zarar vermez.











<a href=”Yeni Site Adresi”  rel=”Dofollow”></a>  == > Kefilim == >  link aldığımız  sitede sıkıntı varsa sana yansır.
<a href=”Yeni Site Adresi”  rel=”Nofollow”></a>  == > Kefil değilim == >  link aldığımız sitede sıkıntı varsa sana yansımaz.
Ayrıca  aynı türden Dofollow link’i kesinlikle önerilir. Farklı Tür Dofollow link’i önerilmez.
Farklı tür Dofollow link yerine kesinlikle aynı tür Nofollow link tercih ederim.

**Püf Nokta
Düşünün ki yorum yapılan noktalarırınız mevcut ve buralara yorum yapılıyor. Kötü niyetli yada internetten para kazanmak isteyen birileri sizin sitenize bu yorum  yoluyla link bırakabilir(Reklam yada Porno sitelerinin linki olabilir) Arama motoru botları tarama yaparken bu bağlantılara rastlar ve sitenizin değerini düşürür. Bunu engellemenin yolu bağlantılara Nofollow eklemeniz olacaktır. 


Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder