10 Mayıs 2016 Salı

On Page


On Page nedir?
Web siteler genellikle asp,php,html  tabanlı,bunun yanı sıra dinamikliği artırmak,güzel görseller elde etmek amacıyla  java script,Css,Xml,ajax,jquery  kullanılmaktadır. Kodlamanın SEO’ya uygunluğuna On Page diyebiliriz. Peki nedir bu uygunluklar;
Tittle(Sayfa Başlığı): Her sayfaya özgün ve uygun sayfa başlıklarının kullanımı
H etiketler(Başlık etiketleri):h1,h2,h3,h4,h5,h6 etiketleri  kullanıcı dostu olduğu için sayfa içerisinde hiyerarşiye bağlı olarak kullanılması gerekir.
Özgün İçerikler : Sayfaların çoğalması ,rekabetin artması ve tembelliğin hat safada olduğu zamanlar olduğu için kopyala-yapıştır mantığını geride bırakmak için içeriğinizin özgün olmasına özen gösterinizi.
Kod karmaşasından kurtulun: Bu karmaşadan kurtulmanın en büyük yolu Css kullanmaktadır. Eski kodlama mantığı tablo kullanarak yapılmaktaydı, buda kod karmaşasına sebebiyet verip arama motorları botlarının hızlı bir şekilde tarama yapamamasına ve sayfaların geç yüklenmesine sebebiyet vermekteydi.
Kullanıcı dostu URL oluşturun:Sitenizde orneksite.com?urunId=1  yerine kullanıcının anlayabileceği    orneksite.com/arac-detay/fiat-linea-5/1  url’ler kullanılmalıdır.
Görseller için Alt Tag kullanın: Arama motorları, görselleri tararken Alt tag’a bakarak taradığı için resimlerde mutlaka kullanılması gerekir.
Anahtar Kelimeler: Anahtar kelime internet üzerinde bir nevi  tabelanızdır.  Müşterileriniz  bu tabela’ya  bakarak sizinle iş yapmaktadır.
*Püf Nokta
Arama motorlarında üst sıralara gelmek  PR’si  yüksek olan sitelerden backlink almak yetersizdir. Kodlama yaparken On Page uygunluklarına özen gösterilmesi hem ziyaretçiler hemde arama motorları için artı sağlayacaktır.

Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder