9 Mayıs 2016 Pazartesi

Özgün İçerik

Özgün  içerik  nedir ne işe yarar?
Kısacası Kendi düşüncelerimizi kelimelerle anlatmak diyebiliriz.  Başka sitelerden veya  sayfalardan herhangi  bir makaleyi  alıp  aynısı  sitesine  veya  sayfasına   kopyalayanlar  bulunmaktadır. Bu yanlış bir  uygulamadır.Google ve diğer  arama motorları algoritmaları  içeriğin tamamen özgün olmasını ister.  Pagerank sayfalarımızın  yada sitelerimizin değerini ölçmeye  yarayan bir   değerdir  diyebiliriz. Şimdi içeriğin  özgün olması  direk  olarak  Pagerank’ı  etkilemektedir. Özgün  içerik Pagerank’ı etkilediği için  mutlaka  doğru  bir  şekilde  kullanılmalıdır. Diyelim ki  Başka sitelerden kopyala -yapıştır yaptık.  Eğer  arama  motorları algoritmaları  bu  içeriğin   farkına  varırsa  Pagerank’ı  düşürür, sıralamada alt sıralara  doğru  ilerlerken  en kötü  ihtimalle de    sitemiz  veya  sayfamız  banlanabilir.
Özgün İçeriği  sadece arama motorları için kullanmayın
Sadece  arama  motorları için  kullanmayın  dememdeki  sebep  daha  öncede  anlattığım  gibi, eğer  seo için  bazı  tekniklere  başvuruyorsak  muhakkak  kullanıcılar  dikkate  alınmalıdır çünkü  arama  motorları  kullanıcıları  dikkate  alarak  algoritmalarını güncelliyor.   Özgün içerik  en fazla  kullanıcılara  yarar.  Diyelimki  bir yemek tarifi  yapan  sayfalar  var ve  hepsinin  içerikleri  hemen  hemen aynı,aradan biri  çıkar  bu  yemeği  farklı  bir  şekilde  anlatır ve  buda  gerçekten kullanıcıların hoşuna   gider. Sonradan başka bir  tarife  bakmak isterse  başka  sayfalardan  yararlanmaz  direk  olrak  özgün içerik  sunan sayfaya  yada siteye  girerek   tarfiği artırır.
*Püf Nokta
Bana göre bir  sitede  bulunması  gereken en önemli  seo tekniği  hem  arama motorları için hemde kullanıcılar için   olmazsa  olmazlardan ÖZGÜN İÇERİKTİR.
Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres:Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder