16 Mayıs 2016 Pazartesi

Penguen Algoritması 4.0 Güncelleme'si



Google son yıllarda kullanıcılara daha kaliteli arama sonuçları çıkarmak için sürekli bir şekilde algoritmalar çıkartmakta ve bu algoritmalar üzerinde ciddi değişiklikler yaparak hak eden sitelere hakkını vererek ilk sıralara doğru çıkarmaktadır. Tabi bazı site sahipleri hüsrana uğrasa'da  bir sonraki zamanlarda bunu düzeltmek için yeni güncellemeler yayınlayarak fırsat tanıyor.  

Nisan 2012'den yana her sene belli aralıklarla Penguen güncellemeleri olmaktadır.  Google Penguen 2.1 güncellemesi'nde siteler nasıl dağıldıysa  10 Ocak 2016 Penguen 4.0 güncellemesi ile aynı şekilde büyük dalgalanmalara yol açacağını zannediyorum. Yaptığım sentezlere göre Spam bulunduran sitelere daha önceki gibi sıralama düşür yada değer düşürme değilde yoğunluktan ve aşırı spam bulunduran siteleri kendi dizininden çıkartacaktır. 

Penguen 4.0 Güncellemesinden Hüsrana Uğramamanın Yolları
  1. Sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanıp bilinirliğinizi artırarak, çöp site olmadığınızı  kanıtlamalısınız.
  2. Spam yaratabilecek link,tekrarlı veya eş anlamlı sözcüklerden,İmla kurallarına,Site içi optimizasyonuna dikkat edilmelidir.
  3. Kullanıcıya rahatsızlık verebilecek bütün herşeyi güzel bir elekten geçirin
  4. Aşırı referans'a gitmeyin
  5. Dmoz gibi yüksek kalite'deki sitelerden backlink almanızı öneririm. Büyüklerimizin dedikleri gibi "Bana Arkadaşını Söyle, Sana Kim olduğunu Söylim" Google Amca'da aynen öyle bana referanslarını söyle senin nasıl bir site olduğunu söylim.

 Bir sonraki makalemde görüşmek üzere umarım yararlı olmuştur.

Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder