9 Mayıs 2016 Pazartesi

Resim Alt Etiketi'nin Kullanılması





Alt etiketi nedir?
Optimizasyon süreçlerinden bir tanesi olup, Sitenizde mause imleciyle  resimlerin üzerine gelindiğinde  ortaya çıkan yazıdır. Arama motorları  görselleri  tararken alt etiketi’ni  kullanmaktadır. Benim yaptığım bir Rent A Car sitesinde resimlerin  alt etiketlerini  kullanmamıştım tabi acemilik haliydi o zaman,daha sonra araştırdım  ve alt etiketini kullanmaya başladım. Biraz zaman geçtikten sonra  görsel sonuçlarda  verim  elde etmiştim. Özellikle görsel  sonuçlarda verim almaya çalışan  sitelerde profosyonel bir şekilde kullanmak gerekir.
Alt etiketi kullanımı
Yukarıda bulunan resim alt etiketi  iyi özetlemektedir. Kısaca anlatılırsa, herhangi bir arama motoruna “Tree” yazdığımızda  arama motoru bot’u  alt etiketi kullanarak aradığımız kelimeyle ilgili  görsel sonuçları  gösterecektedir.
Resim Alt etiketi’ni kullanırken Dikkat edilmesi gerekenler?
1-) Resim  ne ile ilgili ise ona göre alt etiketler eklenerek  arama motorlarına indekslenmesi sağlanmalıdır. 
2-) Resim açıklamasının uzun olması yararlı olacağını düşünüyorsanız yanılırsınız, en fazla 3-4 kelimeyle sınırlı tutulmalıdır
3-) Diğer bir husus ise türkçe karakterler (ş,ç,ö,ü,ğ)  kullanmamaya özen göstermeliyiz.

*Püf Nokta
Nasıl ki siteniz için anahtar kelimeler sizin internet’teki tabelanızsa, resimler için de alt etiketi  aynı önemi taşımaktadır.

Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder