10 Mayıs 2016 Salı

Sandbox


Sandbox nedir?
Google dünyanın en gelişmiş  arama motoru olduğu için bazı algoritmaları mevcuttur. Bu algoritmalardan bir taneside Sandbox’tur. Türkçede ki karşılığı  “Kum Havuzu,” veya ”Kum Torbası”  dır. Algoritmanın  amacı spam yapan sitelere vermiş olduğu filtre cezasıdır. Kısaca Google’ın  kuyusu  diyebiliriz. Sandbox’a girmiş sitelerin çıkması hayli bi zordur.

Sandbox’a nasıl  girilir?
1-) Site içerisinde Anahtar kelime yoğunluğunun aşırı kullanılması
2-) Yeni açılan sitelerin çok fazla backlink alması
3-) Kopya içerikler bulundurması
4-) Gizli  anahtar kelimeler kullanılmasından
5-) Çokça link çıkışından

Sandbox’tan nasıl  çıkılır?
Sandbox’tan çıkmak aylar hata yıllar alabileceği için  bazı zamanlarda isteğe bağlı olarak bütün içerik silinip yerine özgün  içerik hazırlanabilir. Ya da Kangren olan kısmı tespit edip, kesmek lazım.  Çıktıktan sonra bir daha girilmemeye özen gösterilmeli akabinde organik  kullanıcıl sayıları artırılmalıdır.

Sandbox’a girdiğimi nasıl anlarım?
Sitenizi takip eden biriyseniz sıralamanızın ve hit’inizin ne olduğunu az çok bilirsiniz. Birden ciddi anlamda sıralamanız yada  hit’iniz azalmışsa  kuyu’ ya düştünüz demektir.

*Püf Nokta
Ülkemizde ve dünyada para kaynağı oluşturmak için çeşitli hilelere ve yasaklara yönelmesi  bu tür cezaları almanıza ve Google kuyusu’na  düşmeye  sebebiyet vermektedir. Bu kuyuya düşmemenin  en önemli  etkeni  bana göre ÖZGÜN İÇERİKLER yazmaktır.

Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder