9 Mayıs 2016 Pazartesi

Site Açılış Hız'ını Etkileyecek Unsurlar


Arkadaşınızı,duraktaki otobüsü,bankalarda işlem yapmayı , fırındaki ekmeği  vs.. beklemek ne kadar sıkıcı ise sitenin geç açılmasını beklemekte o kadar sıkıcı olsa gerek.  Daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi, Arama motorlarının amacı kullanıcıyı memnun etmeyi hedefler. O yüzden sitenin açılış hızı kullanıcılar için ne kadar önemli  ise arama motorları için de o kadar önemlidir.
Site açılış hızını etkileyecek unsurlar nelerdir?
1-) Sitenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir Hosting  servisidir.(içerik artarsa ihtiyaçlar karşılanamayacaktır. O yüzden dikkat edilmesi gerekir)
2-) Veritabanı’nı düzgün yapılandırma
3-) Görsellerin optimize edilmesi.(.jpeg,.png vs. Sıkıştırılması. Ücretsiz sıkıştırma programlarını kullanabilirsiniz. Örneğin PIXresizer,Caesium gibi, daha da bulabilirsiniz.)
4-) Site içerisinde Css kullanımını artırın. Daha önce site yapısı tablolar ile yapılmaktaydı,bu kod sayısının artışına ve karmaşıklığına sebep olurken  arama  botları için tarama yapmak biraz daha  zor olduğu için sitenizin açılış hızı düşecektir. Ayrıca  site içerisinde  bulunan  bir sayfa için 2 veya daha fazla css dosyaları oluşturmak hızı azaltır.
5-) Java script kodlarını azamiye indirmek sitenin hızını artırır.

Site hız’ınızı ölçün;
* Google PageSpeed
* Wmaracı
* Gtmetrix
* Pingdom


*Püf Nokta
Site açılış hızının yavaş olması kullanıcılar açısından sıkıcı olduğu için ve açılış hızının diğer sayfaları da etkilemesi  sonucu kullanıcılar sitenizden çıkış yapar buda trafiğin azalmasına sebep olmaktadır.

Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı


Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder