9 Mayıs 2016 Pazartesi

Site İçerisinde anahtar Kelime Yoğunluğu





Site içerisinde anahtar kelime yoğunluğu(Keyword Density) nedir?
Arama motorlarında yapılan aramalarda ön plana çıkmak için  belirlediğiniz ve üzerinde çalışmaların yapıldığı anahtar kelimelerin site içerisinde ne sıklıkla  kullanıldığını belirleyen bir optimizasyon sürecidir. Araba satışı için 100 kelimelik bir makalede anahtar kelimemiz Ucuz Arabalar olsun. Makale de  7 defa Ucuz Arabalar’ı kullanalım. Bu makalenin anahtar kelime yoğunluğu %7 dir.  Formülize edersek   Anahtar Kelime Sayısına X, Makaledeki  kelime sayısına Y dersek sonuç olarak

           Keyword  Density(Kelime Yoğunluğu) =X/Y ‘dir.

Anahtar kelime yoğunluğunda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
İlgili anahtar kelimeleri kalın veya italik şekil gibi özellikler kullanarak önplana çıkarmak.Yoğunluk %2 ile %5  aralığında olması gerekmektedir. Yani  100 kelimelik bir makalede anahtar kelimenizi   4-5 defa kullanabilirsiniz.  Ancak Anahtar kelimenizin  iki’li veya üç’lü varyasyon’ları da mevcut ise ortalama  10-12 defa kullanmış oluyorsunuzdur buda  tavsiye edilmez.  O yüzden yazdığınız makaleleri  bir program aracılığı ile saptayabilirsiniz. Google’a Keyword Density yazarsanız ücretsiz olarak  kelime yoğunluğunu  öğrenebilirsiniz.
Spam’a  Dikkat Edelim
Eğer Makale içerisinde Anahtar Kelimenin  ard arda veya farklı yerlerde defalarca kullanarak dediğimiz standartların dışına çıkarsak  arama motorları bunu spam olarak algılayabilir. Örneğin  Spam  yapanlar Google tarafından  SandBox’a  sokulur.
*Püf Nokta
Günümüzde internet üzerinden müthiş bir  rekabet ortamı vardır. Firmalar birbirleriyle  rekabet içerisinde olduğu için şuan önemli  olan kendi internet sayfasından ne kadar verim aldığıdır. Bunun için Seo’ya ihtiyaç duyulmaktadır. Anahtar kelime internet üzerinde bir nevi  tabelanızdır.  Müşterileriniz  bu tabela’ya  bakarak sizinle iş yapmaktadır. Örneğin kitap satan bir firmasınız Anahtar kelimeleriniz “Ygs Kitapları” veya  “Kpss Kitapları” gibi farklı tür kelimeler seçebilirsiniz. Yani seçeceğiniz Anahtar kelime kesinlikle yaptığınız işle orantılı olması gerekmektedir.

Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres:Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com

1 yorum: