9 Mayıs 2016 Pazartesi

Siteniz için Fovican Kullanmak



Fovicon Nedir?
Site isminin sol tarafında bulunan site simgesi diye bilinen ico formatında düzenlenilmiş görseldir. Sekmelere bakarken bize kolaylık sağlar. Örneğin : Hemen hemen herkesin kullandığı  facebook’a giriş yapılacağı esnada sol üstte facebook logo’su bulunmaktadır.     

Aynı zaman da arama motorlarında,  yer işaretleriniz çoksa yada çok fazla sekme açmışsanız bu simge sayesinde  birbirinden ayır edebilirsiniz. Aşağıdaki örnekte 10’dan fazla sekme bulunmaktadır,fovican simgesi sayesinde sekmeleri ayırt etmek çok kolay.Görüldüğü üzere facebook sekmesinde fovican bulunmakta ve rahatlıkla ayırt edilebilmektedir. Sizde kendi sitenizde Fovican simgesini mutlaka kullanmalısınız.


Peki Fovicon takıları nasıl oluşturulur?
Photoshop yada photo editör programlarıyla öncelikle eklemek istediğinz icon'nu düzenlemelisiniz. Görselinizin çözünürlüğünü ve piksel aralığını artırmak  istiyorsanız düzenlemeyi png olarak ayarlamalısınız. Hazır olan  simgenizi  png formatından fovicon.ico formatına dönüştürmeniz gerekecek.  İdeal boyut  için 16×16 piksel kullanılabilir fakat bu oranın katları 32×32, 64×64, 128×128 piksel gibi boyutlandırmalar da kullanılabilir. Fovicon icon oluşturabileceğiniz bir kaç web sitesi.
-  favicon.cc
-  tools.dynamicdrive.com/favicon/
-  favicon.htmlkit.com/favicon/
-  favicon.co.uk
- genfavicon.com

Hazırladığınız icon'u web sayfanıza nasıl atarsınız?
Hazırladığınız dosyayı FTP aracılığıyla ana dizininize atın hazırladığınız dosyayı ana dizinine yolamanız gerekiyor. Aşağıdaki yolu izleyerek  fovicon'u tarayıcınızda  görünür kılın.
<link rel="icon" type="image/x-icon" href="http://www.örneksite.com/favicon.ico"/>  

Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı


Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder