9 Mayıs 2016 Pazartesi

Sitenizde Güvenlik Sertifikası Bulundurn


 SSL Sertifikası Nedir?
İnternet üzerindeki bilgi transferi sırasında güvenlik ve  gizliliği sağlayan  1996 yılında 3.0 versiyonu ile Netscape tarafından geliştirilmiş bir güvenlik protokolüdür. Google’ın yaptığı açıklamada  https ssl sertifikası kullananlar  avantajlı konuma sahip olurlar.Ayrıca Chrome,Mozilla ve Explorer gibi tarayıcılara’ da uyumludur.  Kullanıcıya güvenli bir ortam sağladığı için sitemizde bolca vakit geçirebilir bu da sitemizin skorunu artırır. Özellikle E-Ticaret sitelerinde bulunması gereken bir protokoldür, kullanılmaması durumunda Kredi Kartı bilgileri şifrelenmez ve çalınabilir.

Sitelerin  SSL Sertifikası’na sahip olduklarını nasıl anlarsınız?
İnternet ortamında aliş-veriş yapmak rahat ve cazip olduğu için şu anda hemen hemen herkes alış-veriş yapıyordur. Peki  internet üzerindeki sitelerin güvenli olup olmadığını nasıl anlayacağız? Şöyle ki:Herhangi bir siteye giriş yaptınız diyelim,üst tarafta url adresi bulunmaktadır. url’in solunda 
  görüldüğü gibi Anahtar ve https bulunuyorsa  bu site güvenlidir  yani ssl sertifikası bulunuyordur demektir. Yada  www.sslsorgula.com   adresinden sorgulayabilirsiniz. Bazı sitelerde bilgilendirme amaçlı ssl sertifikası vardır diye icon’lar yerleştiriyorlar. Bunların bazıları sahte olup kandırmaya yöneliktir bazıları ise gerçekte bulundurmaktır.  Yukarıdaki bilgilerle rahatlıkla anlayabilirsiniz.

*Püf  Nokta
SSL gibi güvenlik sertifikaları kullanıcı dostu olduğu yani kullanıcıların bilgilerini özel saydığı için önümüzdeki dönemlerde Seo açısından ciddi anlamda önem taşımaktadır.

Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder