26 Mayıs 2016 Perşembe

Web Master Tools Kullanımı


Web Master araçlarını kullanmadan önce, içeriğinizi doldurmak adına 10-30 gün gibi bir süre beklemeniz sitenizin daha çok puan elde etemesini sağlayacaktır. Sizin bu süreyi beklediğinizi ve içeriklerinizi doldurduğunuzu  varsayarak Web Master Tools'u başlık başlık anlatmaya çalışacağım. Başlıklarımız sol tarafta acordion menü ile yapılmış kolay bir şekilde kullanabileceğimiz Web Master Tools'lardan  oluşmaktadır.

Mesajlar




Google'ın sitenizle ilgili olumlu yada olumsuz gördüğü konular hakkında bilgi vermesini sağlar. Bende görüldüğü üzere 2 tane mesaj mevcut olup, bu mesaj ülkeyi bilgilerini değiştirdiğim için otomotik olarak Google tarafından gönderilmiştir.   www.dwtseobacklink.com sitesinin hedef Ülkesi değişti gibisinden mesaj gelmiştir.Sizin bu kategori için yapabileceğiniz hiç birşey yok otomotik olarak sistem tarafından gönderilmektedir.

Yapılandırılmış Veri

Son zamanlarda bolca rastladığımız hata çeşitlerinden bir tanesidir. Yapılandırılmış veri Sitenizin aslında ne ile ilgili olduğunu içeriklerinizin kapsama alanının ne olduğu üzerinde duran veri parçacıklarıdır. Müzik,YemekTarifleri gibi sitelerde içeriklere bakarak, gerçekliğini araştırır. Ör:
Yemek tarifi siteniz olduğunu düşünelim,makale yazarken Google'a bunun yemek kategorisinde olduğunu bildirmeniz gerekiyor. Aksi taktirde Yapılandırılmış Veri kategorisinde yukarıda görüldüğü gibi hatalarla karşılaşabilirsiniz.

Zengin Kartlar

Kullanıcıya verilerin daha rahat görülebilmesi için yapılan çalışmalardır. Günler geçtikçe Mobil Kullanıcı sayısı artmaktadır. Bu Arama motorlarının'da en çok dikkat ettiği konulardan bir tanesidir. Zengin Kart'ların içeriğide bu aslında. Cihazlara uygunlukç

Veri İşaretleyici 

Adından anlaşılmak üzere işeretleme yapmaktadır. Makalemde kitaplardan söz ediyorum. Bahsettiğim şeylerin Google'ın anlayabileceği dilde bir işaretleme yapmam gerekiyor. Google bunu anlayınca arama sorgularında sizin daha iyi ve daha açık, açıklamalar yaptığınızı  anladığı için sonuçlarda sizi ön sıralara taşıyabilir. 

Html Geliştirmeleri

Oluşturulan başlık,meta etiketleri ve içeriklerle ilgi yapılan hataları göstermektedir. Google bunları şu şekilde düşünüyor, eğer bu tür hatalara sebep verecek yanlışlar yapmamışsanız kullanıcılar sitenizi daha çok tercih edecek, bizde bunu görerek sıralamanızı ilk sıralara taşıyacağız ve sitenizdeki trafiği fazlalaştıracağız gibi açıklamalarda bulunmuştur.

Hızlandırılmış Mobil

Mobil sayfalar,internet hızı düşük olsa dahi mobil cihazlarda hızlı yüklenen ve güzel görüntüye sahip web siteleri oluşturmak amacıyla oluşturulmuş açık kaynak girişimidir. Web site tasarımı yaparken izlediğimiz yollar şunlar aslında; Öncelik Anasayfanın tasrımı > Diğer sayfaların tasarımı>Anasayfanın Mobil versiyonu>Diğer sayfaların Mobil versiyonu ardından kodlama ve yayınlamadır.  Bu aşamada Mobil versiyon'unu yaparken daha hızlı ve güzel görüntüye sahip sayfaların oluşturulmasına Hızlandırılmış Mobil diyebiliriz. 


Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres : Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder