11 Haziran 2016 Cumartesi

Web Master Tools'ta Google Dizini


Arama Motorlarının Sıralama yapılabilmesi için öncelikle  bütün siteleri farkı kategorilerde kendi dizinine almaktır. Dmoz gibi yerlerde bulunan web siteler en üst dizinde ardından Patent'li sayfalar bulunduran gibi  faktörlerden yola çıkarak önem derecesine göre sıralama gerçekleştirilir.

 1-) Dizin Durumu


Dizine eklenen toplam sayfa sayısı ve robotlar tarafından engellenen  toplam sayfa sayısını gösteren araçtır. Dizine eklenen toplam sayfa sayısı  belli aralıklarla sitenizin url'leri baz alınarak eklenen sayfalardır.  Son bir yılın durumunu göstermekte olup isteğimize bağlıolarak güncelleme yapabiliyoruz.

2-) İçerik Anahtar Kelimeleri


Sitenizde bulunan yazılarınızın Google tarafından hesaplanıp hangi anahtar kelimenin varyasyonlarını yani kaç defa kullanıldığı ve hangi sayfalarda bulunduğunu gösteren aracımızdır. Dikkat edilmesi gerekilen nokta Anahtar Kelime Yoğunluğu'nu düzgün bir şekilde kullanmak olacaktır. Bende  bulunan anahtar kelimeler ve varyasyonlarını görmekteyiz bide herhangi bir tanesinin üstünü tıklayarak nerde ve nasıl kullandığınıza bakabilirsiniz. Ör:


ayrıca  Engellenen Kaynaklar ve Url'leri kaldır kategorileride mevcut bu aracın içinde çok önemli olmadığı daha doğrusu anlaşılabilir olduğu için anlatmaya gerek duymuyorum. Bir sonraki makalemde Görüşmek dileğiyle Esen Kalın...

Gökhan ALAGÖZ
absheLL Yazılım Seo Departmanı
DigiWorks Team Seo Departmanı

Adres:Eğriçam Mahallesi , 2279 Sokak , Hendek Apartmanı , Akabe İşhanı , 4. Kat , 7. Daire Yenişehir / Mersin
Telefon: 0850 577 7670 - 0324 999 8480 
E-mail:  info@digiworksteam.com







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder