28 Eylül 2016 Çarşamba

Seo İçin Yapılamsı Gerekenler


.                                                     Seo İçin Yapılamsı Gerekenler
Google en çok tercih edilen arama motorlarından bir tanesi hergün binlerce bilgi bu yolla internette atılmakta.Şu ana kadar google tarafından nasıl bir algoritma izlenildiğine dair pek çok bilgi bulmuşsunuzdur.Google'nin çalışma prensibi oldukça özeleştirilmiş ve geneleştirilmiş olup yığınlaca bilgiyi sınıflandırıyor.Bir arama yaptığınızı düşündüğünüzü farzedelim bu aramayı yaparken arama kutucuğuna söz konusu olan kelimeleri yada kelimeyi girdiniz,bu kelimeler arama botları tarafından sıralı bir yapıda karşınıza getirilmekte ve istediğiniz sonuçları sizlere sunmaktadır.

Google örümcek yazılımı sayesinde  veriler arası iletişimiz sağlayarak bu verilerin kullanıcıya eş zamanlı olarak getirilmesini sağlıyor.Google arama yaptığınız bilgileri karşıt bilgilerden ayırarak gelişmiş sonuçlar ile size belirtmiş olduğunuz kelimelerde yanıtlar verir.Google'nin çalışma prensibi kaba tasalak bu şekilde olmaktadır.
Seo'yu tam anlamıyla yapmak için google algoritmalarını tanımak ve google hakında yeterli bilgiye sahip olmanız gerekmektedir.Bunun için asla unutmamamız gereken temel koşuları google arama motoru prensiblerine uygun hale getirmeliyiz.

Örnek olarak bir arama yaptığınız farzedelim .Ve bu arama sonuçları hangi kriterlerde değerlerlendiriliyor onlara bakalım .
-Arama teriminiz bu sayfada kaç kez geçmekte.
-Kelimler başlıktamı URL'de mi yan yana.
-Bu sayfalarda kelimelerin eş anlamları mevcut mu?
-Bu sayfa kaliteli bir siteye mi yoksa düşük kapasiteli bir site mi?
-Bu sayfaya ait otoritenin durumu ne ?
-Sayfa  ne kadar kaliteli bağlantı oluşturuyor?

Buna benzer bir çok soru sonuçların listelenme kriterlerini içerisinde barındırıyor.Bu listeleri analiz ederek kritik noktaları düzeltebilirsiniz.

Bu yazıya başlarken google ne kadar iyi tanımamız gerektiğini söylemiştim ve bunu tekrar etmenin faydalı olacağını düşünüyorum.Google'den herzaman kaliteli sonuçlar bekleriz ama kaliteli sonuçlar kaliteli içerikler oluşturmakla paralel olandır.Google sadece adil davranmaz aynı zamanda ödülendirir.

Google Dizininde Var Mısın?
Konu google olunca ne kadar teknik ve kalite düşkünü oluyoruz değilmi belkide asıl odaklanmamız gereken yerleri unutmuş olabiliriz.Sitenizin google tarafından indekslenmesi de çok önemidir.Zaten eğer indekslenmemiş bir sayfanın varsa sıralama kazanmanız da mümkün olmuyor.Eğer sayfanız indekslenmiyorsa en önemli yeri unutmuşsunuz demektir.

İçerik Yönergeleri Ve Tasarımı
-Net anlaşılır ve metin bağlantılarıa sahip siteler hazırlayın.En az bir statik metine ulaşım olmalıdır.

-Kullanıcılarınıza sitenizin önemli kısımlarıa işaret eden bağlantıları içeren site haritaları oluşturun.Eğer site haritası çok fazla bağlantıya sahipse bu bağlantıları bölmek an akılıca yöntem olacaktır.

-Bir sayfada ki bağlantıların sayısını makul düzeylere indirin.

-Faydalı bilgiler açısından zengin siteler oluşturun içeriklerinizi açık ve anlaşılır bir şekilde anlatan sayfalar oluşturun.

-Kulanıcıların sayfalarınızı bulmak için girebileceği kelimleri düşünün  aynı zamanda sitenizin bu kelime öbeklerinden bulunabilirlik düzeylerini hesaplayın.

Seo hakında oldukça yararlı bulacağınız bu bilgilerle nasıl mükemel seo yapısında siteleri ve içerikler oluşturmayı öğreneceksiniz.Seo hakında ki tüm bilgileri bu blog sayfasında bulabilirsiniz


           Okan Alagöz
www.digiworksteam.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder