13 Ekim 2016 Perşembe

Seo'nun Yardımıcı Araçları


                                                              Google'nin Araçları

Arama motoru optimizasyonu neredeyse tüm dünyada Google, öncelikli olarak yapılmaktadır.Google veri tabanına işleyen bilgiler, en gelişmiş dizin seçenekleri sunar.Ama bazı ülkerlerin izlediği politikalar dışında Google her ülkede en etkili arama motoru olarak zirveyi koruyor.Bir web site tasarlanırken Google isteklerine en uygun yapıdaki web siteler üretirler.İşte bu noktada bizlere yardımcı olabilecek Google Seo araçları.

1-)Google Analiz: Google'ın site sahiplerine  sunmuş olduğu ve devamlı geliştirdiği trafiğinizi ölçümleyebileceğiniz bir web analiz aracıdır. Google Analytics satışları ve dönüşümleri ölçmenizi sağlar ve aynı zamanda gelen ziyaretcilerin sitenizi nasıl kullandığı,sitenizin şuan bulunduğu konuma nasıl geldiğini ve onları nasıl sitede tutabileceğinizle ilgili bilgiler verir.

2-) Google Trends:Bu araç sayesinde anahtar kelimelerinizin aramalarını kontrol eder ve web sitenizle karşılalştırılır.Ayrıca çokça anahtar kelimeyi kendi bünyesinde analiz edebilir.

3-)Google Keyword Tool:Adwords için yapılan bu araç anahtar kelimelerin hangi dilerde hangi ülkede hangi sıklıkla  ortaya çıktığını analiz eden bir araçtır.

4-)Google Zeitgest:Google'nin her sene yapmış  olduğu özel verileri toplamış olduğu bilgileri bilzlere paylaşır.Genel anlamda bazı fikirler verebilecek bu aracı takip etmekte fayda var.

5-)Google Web Yöneticisi Araçları:Google sizi sürekli bu alanda göstermektedir.Kişisel olarak en büyük amacımız bu araçarı her site töneticisinin kullanması.Sitenizin alt yapısını en iyi şekilde görebilir ve erken müdahale ile yarışta daha ön saflarda olabilirsiniz.


www.digiworksteam.com
          Okan Alagöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder