15 Ağustos 2017 Salı

Seo'ya Uygun Makale Yapısı

Seo'ya Uygun Makale Yapısı

Seo'ya uygun makale yapısı nasıl olması gerekiyor yazımızda söz konusu olan sitenize nasıl makalelerin yazılacağına dair bilgilere yer verilecektir.Makale yazma ve oluşturma  konusu biz Seo'cular için bence en gerekli özeliklerde bir tanesidir.Yazıların içerikle özdeşleşmesi ve anahtar kelimelerle içeriğin birbirine uygun yansıtılması en önemli konuların başında gelmektedir.Uzman bir seocu için içerik hazırlama ve bunu seo ya uygun yapıya getirme işlemi bir seocunun yazı becerisine kalmıştır.

Evella seo konusunu ele alırken  yazılı bilgilerin neden daha önemli olduğuna değinmek istiyorum.Bu konuya açıklık getirmek için ise google algoritmaları iyi tanımak ve bu algoritmaların işlem özeliklerine uygun yapılardaki içeriklerin nasıl ön planda tutulduğuna açıklık getirelim.

Google sanalaştırılmış veri topluluğu gibi davranmakta ve sanırım google için en açıklayıcı tanım bu olsa gerek. Seo ise  bu verilerin  işaretlenmesi işlemi diyebiliriz.İşaretlenen içerikler google örümcekleri tarafından farkedilerek organik aramalarda yer verilmesini sağlar.Yani işin özü istenen  uygun disiplinleri üret ve hayata geçir.

Google oldukça karmaşık veri katmanlarını algoritmaları aracılığıyla sınıflandırıyor ancak bazı web barındırma adresleri hak etiği ilgiyi alamıyorlar ama seo'nun google yazılım robotlarına yol göstererek organik aramalarda çıkmasını ve dolayısıla inndex almasını sağlıyor.

Google algoritmasının neye benzediğne dair sadece hayal gücümüzü kulanmaktayız.Google tarafından bu algoritmalar korunuyor.Ve google mühenedisleri arama motorlarını vizyonel çalışmalarla yeniliyorlar.Dolayısıyladır ki Seo da ona göre değişim ve gelişim araçları ve teknikleri kullanıyor.
Algoritmalardan yola çıkarak verilerin işlenmesinden bahsetik şimdi makale girdileri nasıl bir yol izleyerek arama sonuçlarını etkiliyor biraz ona değinelim.Seo uzmanı yada seo yazarı talep doğrultusunda Seo ya uygun içerikler hazırlarlarlar.Bu yazıların titizlik ve özveriyle hazırlanması içten bile olmamalıdır.Gereken tüm detaylara sahip olan makale artık önizleme aşamasından sonra yayınlanmaya başlatılır.

Başlık Kısımları Nasıl Olmalı

-Başlıklar anahtar kelimeleri içermelidir.

-Başlıklar öncelikle anahtar kelimelerle başlamalıdır.

-Makale başlığı en az üç kelimeden başlamalı

-Makale başlığı en fazla altmış altı karakterden ibaret olmalıdır.

 URL Kısımı

-Url yapısı anahtar kelimeyi içermeli

Meta Bölümü

-Açıklama kısımlarında anahtar kelimelerin olması gerekir
-Açıklama kısmı 160 karakterden fazla olmamalıdır.
-Etiketlerin anahtar kelimeleri içermesi gerekmektedir


www.digiworksteam.com
          Okan Alagöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder