30 Ekim 2017 Pazartesi

Etkili Adwords Listesi Oluşturma

Adwords anahtar kelime listesi oluştururken nelere dikkat edilmelidir?

Günümüzde çoğu kişinin kullandığı Google Adwords reklamcılığında anahtar kelimeler reklam verenler için büyük bir önem taşıyor. Projeleriniz için etkili ve doğru anahtar kelime listeleri oluşturmak, açtığınız reklamlarla alakalı potansiyel müşterilerinize ulaşmak. Bu durumda önemli olunan nokta kullandığınız anahtar kelimeler, hedef kitleniz olan potansiyel müşterinin arattığı kelimelerle eşleşmek zorunda. Peki etkili anahtar kelime listeleri nasıl oluşturulur?





Kendinizi Müşterinin Yerine Koyarak Düşünün

Burada bahsedilen şey potansiyel müşterinin Google‘da ürün aratırken ne tür kullandığı terimlerdir . Etkili Adwords anahtar kelime listesi oluştururken ilk yapmanız gereken ve işinizi kolaylaştıracak olan faliyet ürün veya hizmetleriniz ile ilgili kategoriler oluşturmaktır. Sonra bu kategorilerin her birine ürün ve hizmetlerinizle uyumlu terimler ekleyebilirsiniz. Potansiyel müşterinin ürün aratırken kullanacağı terimleri girmelisiniz.

Daha Fazla Kişiye Erişim Sağlamak İçin Genel Arama Terimleri Kullanın

Verdiğiniz reklamların daha fazla kişiye ulaşmasını istiyorsanız daha genel terimler kullanmalısınız. Fakat kullandığınız genel kelimeler işletme,ürün ve hizmetlerinizle uyumlu olmalıdır. Çok genel kelimeler kullanmak, reklamlarınızın saçma sapan yerlerde çıkmasına sebep olacaktır.

Anahtar Kelime Sayısına Dikkat Edin

Anlatılmak istenen şey aslında ürün ve hizmetlerinizinle alakalı anahtar kelimeler içermesi gerekiyor. Anahtar kelime sayısına dikkat etmeliyiz. Google’ın önerdiği 5-20 anahtar kelime ve daha fazla anahtar kelime ekleyebilirsiniz. Ekleyeceğiniz kelimelerin doğrudan alakalı olması gerekmektedir. Ayrıca anahtar kelime eklerken yazım yanlışlarına göre eklemenize gerek yoktur.

Test Edin

Oluşturduğunuz reklamların performanslarını saha içinde değerlendirmeniz gerekmektedir. Buraya kadar yaptığımız işlemlerde beyin fırtınası yapıp, bilinç altımızda ki yaratıcılığımızı kullanarak anahtar kelimeleri oluşturduk. Şimdi  değerlendirme yapıp, yarattığımız anahtar kelimelerin düzenlemesini yapabilirsiniz. İlk olarak anahtar kelimelerimizin tıklama alıp almadığına bakalım.  Eğer uyumlu değillerse biraz daha uğraşılmasına ihtiyaç vardır ya da verdiğiniz teklif ihtiyacı olandan daha düşük olabilir. Geri dönüşler satışlara etki etmiyorsa oluşturduğumuz anahtar kelimeler işimize yaramıyordur. Reklam ya da varış sayfası kopyalarını yeniden düzenleyerek dönüşüm oranlarını istediğiniz şekilde arttırabilirsiniz.

NOT:

Anahtar kelime seçimlerinde aceleci olmamaya özen göstermeniz gerekiyor. Aramaları yapan kullanıcılar yerine kendinizi koyarak, siz olsaydınız bu aramayı gerçekleştirmek için hangi kelimeleri kullanırdınız ve reklamı tıkladıktan sonra nasıl bir sayfa ile karşılaşmak isterdiniz. Reklamlarınızın performanslarını düzenli aralıklarla ölçmeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder