23 Ekim 2017 Pazartesi

Google Adwords Yeniden Pazarlama


Google Adwords’ün şu sıralar çok sık kullanılan reklam modeli Remarketing, Türkçesi “Yeniden Pazarlama”. Yeniden pazarlama ile web sitenizi daha önce ziyaret etmiş kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Web sitenizi daha önce ziyaret etmiş kullanıcılar genelde %50 müşteri potansiyelindedir ve web sitenizi ziyaret ettikten sonra haber siteleri, youtube, vb. sitelere giriş yaparlar.
İnternet’te gezinen kişi web sitenizi daha önce ziyaret ettiği için, adsense yayıncılığına dahil olan web sitelerine girdiğinde sizin reklamlarınızı görür, bir çok sitede sizin reklamınızı göreceği için firmanızın güvenirliği artar ve kurumsal imajınız güçlenir.
Google Adwords Yeniden Pazarlama ile firmanızın, ürünlerinizin reklamı sadece ilgili kullanıcılara gösterilir.
Google Adwords Yeniden Pazarlama Yapmak İçin Ne Gerekir?
Hesabınızı Google Analytics’e bağlayıp yeniden pazarlamayı aktif etmeniz gerekir, belirli bir süre veri topladıktan sonra yeniden pazarlama çalışmaya başlayacaktır fakat,yeni açılan hesaplarda onay süreçleri genelde uzun olur yada hatalı bir çok deneme yaptığınızda reklamlarınız onaylanmaz, reklam veremezsiniz. Zaten hiçbir bilginiz yoksa ve kendi başınıza reklam vermeye çalışırsanız Google Adwords’e yapacağınız ödemenin %50, %60’ı boşa giden harcama olacaktır.
Harcamanız Neden boşa gidiyor?
Gerekli optimizasyonları yapmadığınızda, maliyetiniz yüksek, geri dönüşümünüz ise düşük olacaktır. Bu yüzden Google Adwords Danışmanlığı yapan birinden profesyonel bir destek alabilirsiniz. Bu hizmeti bende veriyorum, İşinizi hızlandırmak ve gereksiz harcamalardan kaçınmak için Adwords Danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ediyorum.
Yeniden pazarlamaya bir göz atalım…

1- Müşteri www.google.com.tr de ürün araştırır ve web sitenizi ziyaret eder, ürüne baktıktan sonra 2 numaraya geçer.
2- Web sitenizde ilgili ürünlere baktıktan sonra web sitenizden çıkış yapar tekrar www.google.com.tr’ye girerek başka sitelerde ilgili ürünle ilgili aramalar yapar, yorumlara bakar.  Daha önce web sitenizi ziyaret ettiği için sonradan ziyaret ettiği sitelerin bir çoğunda üstteki görseldeSizin Reklamınız yazan yerlerde size ait reklamları görür.
3- Müşteri her yerde sizin reklamlarınızı gördüğü için size olan güveni artar, reklamlardan birine tıklar yeniden web sitenize gelir ve o ürünü sizden alır. Bir nevi marka bilinirliğinizi arttırmaya yönelik güzel bir çalışma olabilir.
Böylelikle web sitenizi ziyaret etmiş bir kullanıcının karşısına farklı sitelerde reklamlarınızla çıkarsınız yani ürününüzü müşterinize “Yeniden Pazarlamış Olursunuz”. (Aynı zamanda reklamlarınız boş yere ilgisiz, alakasız kişilere gösterilmemiş olur.)
Müşteri potansiyelini arttırmak, kurumsal imajına güç katmak isteyen işletmeler için Google Adwords Yeniden Pazarlama oldukça etkilidir.
Büyük, küçük bir çok işletme tarafından kullanılmaktadır, bu konuda danışmanlık hizmeti alırsanız daha etkili ve olumlu sonuçlar alarak geri dönüşümü hızlandırır satışlarınızı arttırabilirsiniz.
Web Sitenize Yeniden Pazarlama Kodunun Eklenmesi
Yeniden pazarlama için web sitenize Adwords panelinizden alınmış kodun tüm sayfalara eklenmesi gerekmektedir. (Danışmanlık hizmeti alıyorsanız bunlarla uğraşmanıza gerek yoktur.)
Yenien Pazarlama: Web sitenizi ziyaret etmiş, çerezleri silinmemiş 100 tekil ziyaretçiden sonra başlar.
Yeniden Pazarlamanın Rakipler üzerindeki etkisi;
Yaptığım birçok görüşmede karşılaştığım bazı şeyler var nedir bunlar? rakiplerin büyük görünmesi. Sebebi nedir? Tabi ki yeniden pazarlama
– Her yere reklam vermişler, her yere.
– Youtube’ye bile reklam vermişler, ne para var adamlarda, neymiş bunlar böyle.
– Ya şunlar var ya hürriyet, milliyet tüm haber sitelerinde reklamları çıkıyor. Nasıl rekabet edeceksin bunlarla?
– Ya adamların reklam vermediği yer kalmadı, kim bilir ne kadar reklam bütçeleri vardır.
Yani kısacası rakiplerin psikolojisini oldukça bozuyor bu yeniden pazarlama tabi internet dünyası ile yeni yeni tanışmaya başladıkları için birçok konuda bilgileri yo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder