30 Ekim 2017 Pazartesi

Instagram Keşfetinde Gözükmek İçin

Şimdilerde en popüler uygulamalar arasında başı çeken Instagram’da, daha büyük kitlelere hitap edebilmeyi büyük çoğunluğun istediğini görmekteyiz.Bunu gerçekleştirebilmek için de insanların gözlerinin önünde bulunabilmek önemli bir etken.
Eskiden keşfette sadece çok popüler olan ünlü hesapları görülebiliyordu. Ortalama bir kullanıcının keşfedilmesi imkansız sayılabilirdi.Şimdilerde, ilgilendiğin fotoğraflara bakılarak keşfet optimize ediliyor. Buna, her takipçi sayısından insanın keşfedilmesi kolaylaştı diyebiliriz kısaca.
Buna bir örnek vermek gerekirse; eğer siz manzara fotoğraflarıyla daha çok ilgileniyorsanız ve böyle sayfalarda daha çok yorum yapıyorsanız veya beğeniyorsanız, keşfette buna benzer fotoğraflar sizleri bekliyor olacak diyebiliriz.

Sizin yaptığınız paylaşımlar nasıl keşfete düşecek?

İlk başta yapmanız gereken şey ve aslında en önemli şey hesabınızı herkese açık yapmak. Kapalı bir hesabın keşfete düşme ihtimali yoktur. Hesabınızın herkese açık olduğundan emin olduktan sonra kalan maddeleri uygulamaya başlayabilirsiniz.

Takipçi artışınızın ivmesi düzenli olsun

Instagram’ın keşfet algoritmasının en çok dikkat ettiği etkenlerden biri ivmeli yükseliştir.
Takipçi sayınızın bir gün içinde yüzden (100) bine (1000) çıkması eğer sonraki gün de aynı ivmeli bir organik artış olmayacaksa sanılanın aksine hesabınız açısından zararlıdır. Instagram’ın yine hesabınızı spam olarak algılamasına neden olacağı gibi keşfette çıkma ihtimalinizi de büyük oranda azaltacaktır. Instagram’ın keşfet algoritmasının en çok dikkat ettiği etkenlerden biri ivmeli yükseliştir.

Etiket (Hashtag) kullanımı

Gereğinden fazla etiket kullanmak da üst üste fotoğraf atmak gibi sakıncalıdır.Bir gönderinizin altına ilerleyen saatlerde kaldıracak olsanız bile elliye yakın etiket koymanız keşfete düşme ihtimalinizi birkaç hafta içinde büyük oranda düşürecektir. Beğeni sayınızın etiket sayısı arttıkça artması gözünüzü boyamasın. Her gönderi için en fazla 5 etiketin yeterli olduğunu düşünerek sabırlı davranmanız gerekmektedir.

Yer bildirimi

Lokasyon arayan insanların sizin paylaştığınız gönderilerle karşılaşmasını sağlamak açısından yer bildirimi yapmak, kolay ve etkili yollardan biri olacaktır.

Düzenli paylaşım

Gönderi paylaşımlarının azı da çoğu da, sık paylaşımı da düzensiz paylaşımı da makbul değildir. Üst üste beş gönderi paylaşmanız Instagram‘ın sizi spam olarak algılamasına neden olabilir. Gönderi sayısını azaltmanız da keşfete düşme ihtimalinizi azaltacaktır. Bunun önüne geçmek için belli saatler belirleyip, günde en az bir paylaşım olacak şekilde aynı saatlerde paylaşımlarınızı düzenli bir şekilde yapmanız gerekiyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder