31 Ekim 2017 Salı

Mobil uygulama optimizasyonu ASO

Mobil araçların hayatımızdaki kullanım seviyesinin artışı ile birlikte mobil uygulamaların önemi de o oranda artış göstermektedir. Mobil uygulama geliştiriciler için arama motoru optimizasyonu da bu yüzden daha fazla önem kazanmaktadır.

Gerek Google Play Marketi gerekse IOS App store uygulama veritabanında diğer uygulamalar arasında öne çıkmak daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlayacak ve o oranda da kazancınızı artıracaktır. Yazılımcıların bu yüzden yazımızı dikkatle okumalarını öneririz. Rakip uygulamalardan öne çıkmak istiyorsanız bu sayfamızdaki teknikleri uygulamanızı öneririz.

Organik bir şekilde uygulama yüklenme sayısını artırma, olumlu yorum sayısını istenilen seviyeye ulaştırmak için ciddi bir performans sergilemeniz gerekecektir. Bu arada sözü açılmışken doğal olmayan yükleme ve yorum satın alma işlemleri emin olun size faydadan çok zarar verecektir. Bu yüzden hile yapmamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. İnternet siteleri için nasıl doğal seo yapılması gerekiyorsa mobil uygulamalar içinde aynı şekilde organik ve doğal çalışmalar yapmak mühim bir durumdur. Tablet ve akıllı telefonlarına uygulama yüklemek isteyenlerin yüzde 60 ‘ı dizinde arama yaparak indirme işlemini gerçekleştirmektedir

App store seo nasıl yapılır ?

Kısa başlıklar ile açıklayacağımız app store uygulamaları için seo çalışması nasıl yapılır konusunda sorularınız olursa yorum bölümünden bizlere ulaştırabilirsiniz.

    Uygulama ismi
    Uygulamanıza vereceğiniz isim çok büyük bir öneme sahiptir. Bu yüzden üst sıralarda çıkmak istiyorsanız mutlaka anahtar kelimeyi içeren bir isim vermenizi öneririz. Genel isimler ile başarı sağlamanız oldukça zor olacaktır. Başlık kısmında rekabetli anahtar kelimeye yer vermelisiniz.  İsme karar vermek için google anahtar kelime teşhis ve analiz aracını kullanabilirsiniz.
  
    Yayıncı Adı
    Yayıncı adınında sektörel anahtar kelimeyi içermesi avantajlı bir durumdur.

    Uygulama açıklaması
    Açıklama kısmında ulaşmak istediğiniz hedef kitleye uygun bir şeklide hem doyurucu hem de çıkmak istediğiniz kelimeleri içeren doğal bir yazı yazmanız sizin başarınıza katkı sağlayacaktır. Açıklamayı yazarken aşırı şekilde aynı kelimeleri kullanmamaya özen gösterin.
   
    Anahtar kelime alanı
    Semantik seoya uygun bir şekilde direk alakalı ve yakından ilgili kelimeleri bu alana doğru bir şeklide yerleştirmelisiniz.
  
    Uygulama ekran görüntüleri
    Ekran görüntüleri bir uygulamanın yüklenmesine etki eden en temel kriterlerden biridir. Kullanıcıların çoğu beğendikleri ekran görüntüleri sebebi ile uygulamayı akıllı mobil cihazlarına kurarlar. Ne kadar çok ekran görüntüsü yüklerseniz ve bu görüntüler ne kadar akılcı olursa o kadar iyi olacaktır.
   
    Tanıtım videosu hazırlamak
    Güzel bir tanıtım videosu ile uygulamanın tam olarak ne işe yaradığını ve avantajlarını saniyeler içinde ziyaretçiye ifade edebilirsiniz. Bu yüzden uygulamalara tanıtım videosu hazırlamak hayati önem taşımaktadır.
   
    On Metadata optimizasyonu
    İnternet siteleri için site içi seo nun uygulamalar için karşılığıdır. Başlık, Açıklama, Ekran görüntüleri, Video, İkon gibi tüm etkilerin en iyi şekilde kullanılarak aşırı bir duruma kaçmadan doğru bir şekilde optimize edilmesini ifade eder.
  
    Off Metadata optimizasyonu
    Bu da normal internet siteleri için offpage seo ( site dışı seo ) çalışmasının karşılığıdır. Uygulamayı sektörel internet sitelerinde tanıtmak, yorum ve beğenilme sayısı, sosyal medya ve internet reklamları ile off metadata başarınızı artırabilirsiniz. Uygulama indirme sayısı, indirme sıklığı ve yorum sayıları bu metrikler arasında yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder