20 Kasım 2017 Pazartesi

Anti SEO tespit yöntemleri

Sitenizin SEO çalışmaları aşamasında yanlış yapmadığınızdan eminsiniz, ancak yine de  Google’da bir gerileme olduğunu görüyorsunuz. Google’ın Web Master Araçları’nı kullanarak sitenizle ilgili indekslenen kelimeleri kontrol etmelisiniz. Sitenizle alakalı olmayan kelimeleri bularak bunları temizlemeniz çok önemli.


Google Webmaster Araçları gibi, sitenize gelen backlink’leri kontrol eden alternatif kontrol noktaları da var. Sitenize bir anti SEO çalışması yapıldığından şüpheleniyorsanız hemen spam siteler arasında yer alıp almadığınızı kontrol edin. Spam siteler arasında olup olmadığınızı yani manuel web spam işlemi görüp görmediğinizi, sitenizin orijinal linkini kullanarak kolayca öğrenebilirsiniz. Örneğin; www.opensiteexplorer.org adresinde bulunan kutuya sitenizin adresini yazarak sorgulama yapabilirsiniz. Site size bu araştırmayı nasıl yapacağınıza dair detaylı bilgi de veriyor. Backlink hack’leme, sıkça kullanılan bir anti SEO yöntemi olduğundan tehdidin nereden, ne zaman geleceğini tahmin etmek çok zor. Bu yüzden bu kontrolleri bir zaman çizelgesi dahilinde sıklıkla yapmanızda fayda var.

Backlink kontrolü nasıl yapılır?

Google bu konuda size çok destek verebiliyor. Bir anti SEO saldırısıyla karşı karşıya olduğunuzu hissederseniz, hemen Google Web Yöneticisi Araçları üzerinden “tüm bağlantıları reddet” seçeneğini aktif hale getirmelisiniz. Temizliği yaptıktan sonra, bir metin dosyasına size karşı uygulanan anti SEO çalışmasında yer alan tüm backlink’leri yazın ve bunları Google’a gönderin. Bunu yaptığınız takdirde Google backlink’lerin size ait olmadığını ve bir anti SEO saldırısı altında olduğunuzu bilecek ve siz de bu saldırıyı ihbar etmiş olacaksınız. Tabi ki tüm gereksiz ve alakasız backlink’leri temizleyip Google’a bildirdikten sonra tekrar “tüm bağlantıları aktif et” komutunu seçmeyi unutmayın.

Kendi sitenize anti SEO yapmayın

Arama motorları sürekli olarak algoritmalarını değiştirebiliyor. Aslında yapılan bu güncellemeler, kullanıcıların en doğru bilgiyi, etkili bir biçimde kullanmalarını sağlamak. Arama motorlarının algoritma güncelleme hedeflerinden biri, haksız yere üst sıralara gelen siteleri saptamak ve bunları listelerden kaldırmak. Bu değişiklikleri anında takip etmek çok zor olabiliyor. Ancak bu takibi alışkanlık haline getirmelisiniz. Bu algoritmaları takip edemediğinizden dolayı çalışmalarınız sitenize negatif etki olarak dönebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder