21 Kasım 2017 Salı

Bir Blog Yazarı Nasıl Para Kazanır?



Bir blogunuz var ve harika işler çıkarıyorsunuz. Bütün günün yoğunluğu arasında güncel tutmaya çalıştığınız blogtan artık bir şeyler kazanmaya ne dersiniz?

Bugünkü yazımızda blog yazarlarının gelir kaynakları hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Tabi ki vereceğimiz bilgiler arasında blog yazarlarının dikkat etmesi gereken konuların da üzerinde duracağız.
Blog Yazarlarının Gelir Kaynakları

Gelin emeklerinizin karşılığını nasıl alabileceğinize birlikte bakalım…

Google AdSense Reklamları

Google AdSense reklamları olmasa ne yapardık bilinmez ?? Tüm içerik üreten sitelerin, portalların ve blogların en önemli gelir kaynağı hiç kuşkusuz Google AdSense reklamlarıdır.

Özellikle son yıllarda Google AdSense reklamları için onay almak oldukça zorlaştı. Yani yapılan başvuruların çok büyük bir kısmı artık reddediliyor. Eğer kaliteli içerik üretiyor ve kullanıcı trafiğiniz biraz arttıysa korkmanıza gerek yok, er ya da geç başvurunuz onaylanır. Peki başvurunuz onaylandı diyelim; Google AdSense reklamları ile ne kadar gelir elde edeceksiniz?

Kabaca bir hesap yapalım. Kesin doğru olmayacaktır tabi ki ama sadece fikir edinmeniz açısından aşağıdaki hesaptan yararlanabilirsiniz.

Diyelim sitenize günlük 500 kişi giriş yapıyor ve ortalama kişi başı sayfa okunma ortalaması 2. Yani günde 1000 sayfanız okunuyor diyelim…Böyle bir durumda ortalama 20 kişinin reklamlarınızı tıklayacağını ön görebilirsiniz. Ortalama tıklama başı maliyette 0.10tl olsun. Böylece hesap günlük 2TL olacaktır. Yani siteniz günlük 500 kişi giriyorsa ayda 60TL gibi bir kazancınızın olması mümkündür.

Aylık Reklamlar

Aylık reklamlar ile aylık gelirinizin bir kısmını sabitleme imkanınız var. Peki müşteri nasıl bulacaksınız?

Eğer sitenizin kullanıcı trafiği yüksekse, yüksek ihtimal sizi birileri zaten bulacaktır. Bu yüzden sitenizde mutlaka iletişim kısmı bulunmalı ve belirttiğiniz email adresini devamlı kontrol etmelisiniz.

Eğer kimse sizinle iletişime geçmediyse, iş başa düştü demektir. Yapmanız gerekenler:

    Sunum Hazırlamak. Websitenizin trafiğini, günlük ortalama okunan sayfa sayınızı, ilgili firmanın neden size reklam vermesi gerektiği gibi önemli bilgileri anlatan bir sunum hazırlamalısınız.
    AdSense Reklamları: Eğer sitenizde Google AdSense reklamları yayınlanıyorsanız, reklamları tıklayarak ilgili firma ile iletişime geçebilirsiniz. Firmaya reklamlarının hali hazırda sitenizde yayınlandığını, onlara özel bir alan isteyip istemediklerini sormalısınız derim.
    Google: Websitenizin anahtar kelimesini Google’da aratın ve karşınıza çıkan ticari işletmelere mail gönderin. Ne kadar çok mail atarsanız, müşteri kapma şansınız o derece artacaktır.

Bu hizmet karşılığında isteyeceğiniz fiyatı AdSense geliriniz varsa onunla kıyaslayarak belirleyebilirsiniz. Eğer daha önce herhangi bir reklam geliriniz yoksa tutarı pek de fazla tutup müşterinizi kaçırmayın derim ??

Tanıtım Yazısı

Tanıtım yazıları blog yazarlarının bir diğer gelir kapısıdır. Ancak bu konuda dikkatli olmak da fayda var. Neden mi?

Blogunuzun bir çizgisi var ve dolayısıyla sitenizde yayınlayacağınız tanıtım yazılarının, sitenizin kalitesini düşürmemesi gerekir. Ayırca tanıtım yazısından çıkacağınız link, kaliteli bir siteye gitmeli. Yasaklı veya spam sitelere göndereceğiniz linkler size zarar verecektir. Dolayısıyla bu yazıları incele eleyip sık dokumalısınız.

Tanıtım yazılarının en büyük avantajı, içeriğin müşterinizden gelmesi olacaktır. Yani siz, size gönderilen yazıyı sitenize koymaktan başka bir şey yapmak zorunda değilsiniz. Böylece hem siteniz güncellenmiş olacaksınız hem de gelir kazanacaksınız.

Fiyat konusuna gelince: sitenizin kalitesine göre değişmekle beraber bir tanıtım yazısı için isteyeceğiniz ortalama fiyat 50TL-100TL civarında olabilir.

Link Satışı

Sitenizden link satmak da size önemli oranda gelir sağlayabilir. Ama yine dikkatli olmanız gerek.

Link satışının en önemli avantajı çok zahmetsiz olmasıdır. Yani yapmanız gereken tek şey, yazınıza girip bir kelimeye link vermek. Link satışının en büyük dezavantajı ise sınırlı olmasıdır. Yani bir yazıdan maksimum 2-3 tane link çıkmanız gerekir aksi taktirde yazınızın kalitesini önemli oranda düşürürsünüz. Link çıkışı ile ilgili dikkat etmeniz gereken diğer konular ise:

    Link gönderdiğiniz sitelerin kaliteli olmasına dikkat edin.
    Link göndereceğiniz site ile yazınızın alakalı olduğun emin olun. (Yani zayıflama hapının etkilerini anlatan bir yazıdan ayakkabı mağazasına link çıkmamalısınız)
    Link gönderdiğiniz siteleri arada kontrol etmekte fayda var. Eğer link gönderdiğiniz site niyeti bozduysa veya 404 hatası veriyorsa, bu durum sizi yine olumsuz etikeleyebilir.

Link satışı için ise ortalama 20TL-50TL arası bir ücret talep etmeniz mantıklı olacaktır.


kaynak:seosozluk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder