22 Kasım 2017 Çarşamba

Etkili Instagram Reklamları İçin Püf Noktalar



Yüksek performanslı Instagram reklamı nasıl oluşturulur? Instagram reklamı oluştururken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Son bir kaç aydır tekrar gündemde olan ve büyük, küçük bir çok firma tarafından kullanılmaya başlanan Instagram reklamları oldukça talep görüyor. Türkiye’de Instagram kullanımının oldukça yüksek olması ve kullanıcıların Instagram’da fazlasıyla vakit geçirmesi, firmaları Instagram’da daha etkili ve başarılı reklamlar oluşturmaya itiyor. Peki, etkili bir Instagram reklamı oluşturmanın püf noktaları nelerdir? Sizin için araştırdık.

Instagram görsel anlamda kullanıcıya hizmet etmesi sebebiyle görselliğin gerek reklam anlamında gerek de yapılan paylaşımlar anlamında nasıl bir öneme sahip olduğunu biliyoruz. Bu sebepledir ki bir Instagram reklamı hazırlarken dikkat edilmesi gereken 3 nokta bulunuyor. paylaşım  kalitesi, paylaşımların konsept odaklı olması ve paylaşımlarınızın marka ile ilişkili olması en önemli noktalardır. Bu 3 noktaya dikkat edildiği sürece reklam çalışmalarınızın başarısız olması kaçınılmazdır.

Görsel Kalitesi

İnstagram görsellik üzerine kurulu bir sosyal ağ olmasının yanı sıra kullanıcıların da bu görsellerden etkilenmek ve ilham almak için ziyaret ettikleri bir platformdur. Bu bağlamda gerek paylaşımlarınız gerekse reklamlarınızda kullanacağınız görsellerin kalitesi oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Görselleriniz kullanıcının firmanız hakkında bilinç altında oluşturacağı algının temelini oluşturur.  Görsel seçiminde 3 önemli noktayı göz ardı etmemek reklamverenlere büyük avantaj sağlayacaktır.

Görsel Seçimi

Instagram reklamlarında kullanıcılara ulaşmayı hedeflediğiniz görsellerin seçiminde mutlaka bir odak noktası belirlemelisiniz. Yoğun ve karmaşık görseller kullanmaktansa,kullanıcıların gözünü yormayacak ve vurgulamak istediğiniz öğeyi öne çıkaracak görseller hazırlamak avantaj sağlayacaktır. Firma logosu ya da firmanızın özel bir ürünü olabilir. Bu gibi vurgulamalar yapabilirsiniz. Ayrıca görsellerinizin daha iyi görüntülenmesi için görsellerinizi düzleştirebilirsiniz. Simetri ve üçte bir kuralını göz önüne almak da faydalı olacaktır. Reklam görsellerinizin her zaman yüksek çözünürlükte olmasına dikkat edilmesi gerekir elinizdeki görsel çok anlamlı ve güzel olabilir fakat iyi bir çözünürlüğe sahip olmaması ve kötü bir ışıklandırmaya sahip olması o görsel ile alacağınız verimi yüksek oranda düşürebilir.

instagram reklamı_5
Görsel – Marka İlişkisi

Reklamlarınızda yüksek kaliteli görsel kullanmanın yanı sıra kullanılan görsellerin marka ile ilişkisi oldukça büyük önem taşımaktadır. Kullanıcı diğer paylaşımlar arasında sizin markanızı tanıyabilmelidir.Instagram reklamlarında logo, simge veya kullanıcılara firmanızı anımsatacak renk gibi faktörleri kullanmak başarılı sonuçlar almanızı sağlar. Paylaştığınız görsellerin genellikle marka ile ilişkili olması önemlidir. Bazı dönemlerde ya da özel günlerde bağımsız, kullanıcının hoşuna gidecek görseller paylaşmakta önemlidir. Fakat reklamlarınızda kullandığınız görseller bu anlamda arndırılmış olmalıdır. Ve kullanıcı sizi sayfa akışında gördüğünde anlatmak istediğiniz mesajı alabilmeli ve firmanızdan alışveriş yapma isteği uyandıran görseller kullanılmalıdır.

Konsept Odaklı Olmak

Instagram reklamlarında görsel hikayeciliği konuşturabileceğimiz noktalardan biri de konsept odaklı paylaşımlarda bulunarak hem kullanıcının gözne hitap edip hem de kullanıcıyı bir hikaye içerisine çekerek firmanıza karşı bir sempati oluşturmalarını sağlamaktır. Bu konuda markanızla ilgili bir hikaye örgüsü oluşturacak görsel tasarlayıp belirli zaman aralıkları ile birbirinin devamı şeklinde yayınlamak, görsellerde farklı filtreler uygulamak ya da daha da ileri gidip bir filtreler dizisi oluşturmak gibi uygulamalar yapabilirsiniz.
Reklam İlkeleriniz Göz Ardı Etmemek

Instagram reklamı hazırlarken Facebook reklamları ile aynı yolu izlediğimiz düşünülürse her iki sosyal ağında reklam ilkeleri hemen hemen aynıdır. Örneğin Facebook’da reklam görseli 0azırlarken en fazla %20 oranında metin kullanılıyorsa Instagram reklamı için de bu kural geçerlidir. Burada önemli nokta reklamlarda görseli ön plana çıkarmaktır.  Gerçek ürün üzerinde yazı bulunan ürünlerin resimleri,oyun ve uygulama görsellerindeki gömülü metinler, yazının karikatürün bir parçası olduğu karikatürler bu kurala uymamaktadır. Logolar sloganlar,üstüne yazı eklenmiş görseller,sadece bu kuralın boşluğundan yararlanmak amacıyla ürünün üzerine yazı eklendiği belli olan görseller ise reklamlardaki görsel ilkelerine uymaktadır. Reklamlarınızın reklam ilkelerine uyup uymadığını tespit etmek amacıyla ızgara aracını kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder