27 Kasım 2017 Pazartesi

Google Adsense Tıklama Başına Ne Kadar Veriyor

Adsense tıklama başına ne kadar kazandırır sorusunun yanıtı tamamen farklılık gösteren bir durum.

Hadi ama lafı geveleme de bize rakamlarla konuş… demeden önce bir durun.

Size rakam vereceğim. Söz. Önce bir okuyun.

Peki nasıl farklılık gösteriyor ve ne kadar farklılık gösteriyor ?

Hemen açıklayayım;

Diyelim ki sizin seyahat üzerine bir blogunuz var.

Böyle bir bloga kim reklam vermek ister ?: Online uçak – otobüs – tren bileti satan firmalar, tur firmaları, acentalar, oteller gibi turizm sektöründe olan bir çok firma.

Örneğin “otel rezervasyon” kelimeler bütününe adwords üzerinden reklam veren otel satan bir online rezervasyon sitesini ele alalım.

Google adwords üstünden “otel rezervasyon” kelimeler bütününün tıklama başına maliyetini öğrendiğimde karşıma 6,19 TL gibi bir rakam çıkıyor. Hemen alttaki resimde olduğu gibi. ( Bu arada bu maliyetlerin nasıl öğrenileceğini anahtar kelime analizi başlıklı yazımdan siz de öğrenebilirsiniz.

Google Adsense Ne Kadar Kazandırır – Otel Rezervasyon Kelimesi

Bu kelimenin reklam verenler için maliyetinin bu kadar yüksek olma sebebi ise, dediğim gibi bu kelimede rekabet eden bir çok firmanın ve kar marjının yüksek olmasından kaynaklı.

Bir firma ben tıklama başına 5 TL veririm derken, diğeri ben 5.5 bir diğeri ise ben 6.20 veririm diyor. Aynı açık arttırma gibi. Tıklama başına en çok rakamı hangi firma verirse de, onun reklamları en çok gösterime sunuluyor.

#Bir gezi blogunuz var ve “otel rezervasyon” kelimeleri ile birebir ya da yakından ilgili bir de yazınız var diyelim. Eğer siz bir adsense yayımcısıysanız, google adwords üzerinden tıklama başına 6,19 TL ile reklam veren bu firmaların reklamı sizin o yazınızda adsense reklam kodlarını yerleştirdiğiniz noktalarda yayımlanacaktır demektir.

Google Adsense Tık Başına Ne Kadar Veriyor - Otel Rezervasyon Kelimesi

Üstteki resim bir seyahat blogunun hangi kelimelerden tıklama başına kaç dolar kazandığını gösteriyor.

Resimde de gördüğünüz gibi bu blog “online otel rezervasyon” ve “otel rezervasyon siteleri” kelimelerinden tıklama başına 1,94 – 2.17 dolar kazanç sağlamış. ( Bu rakamlar ve kazançlar gerçektir. )

Bu örnek üzerinden yapıcağımız çıkarım ile google adsense ne kadar kazandırır sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz;

Cvp:Google adwords üzerinden reklam verenler seçtikleri kelimeye (örn: otel rezervasyon) tıklama başına ne kadar ücret öderse,

Siz de adsense yayımcısı olarak bu reklam verenlerin bu kelimeler için (örn: otel rezervasyon) ödediği ücretinin büyük bir kısmını, blogunuzda bu kelimeler ile çok yakın ya da direkt alakalı içerikler yazdığınızda kazanabilirsiniz. Yukarıdaki örnekte olduğu gibi tıklama başına nerede ise 6 TL gibi bir rakam.

Şimdi gelelim google adsense tıklama başına ne kadar veriyor sorunusun tam olarak nerede ve nasıl farklılık gösterdiğine.

Gelin bir de başka bir kelimeyi yine bir seyahat blogu gözü ile tekrar inceleyeylim;

Yine aynı seyahat blogunun “mersin tarihi yerler” kelimesini hedefleyen bir başka yazısından kazandığı tıklama başına adsense geliri ise incelediğim raporda 0,0 dolar olarak görünüyor; ( muhtemelen TL karşılığı da 0,10 – 0,15 kuruştur )..

kaynak:wpmavi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder