23 Kasım 2017 Perşembe

Google Analytics Intelligence Etkinlikleri


Google Analytics, websitemizden verileri toplayıp bizlere bu verileri ücretsiz sunan harika bir araçtır. Hatta eğer sitemizde normal olmayan bir şeyler yaşanırsa, Google Analytics Intelligence Etkinlikleri seçeneği ile bu bilgiler bize bildirilebilir. Hem de bedava! ??

Mesela diyelim sitenizin trafiği aniden çakıldı hatta sitenize hergün binlerce kişi gelirken o gün hiç kimse gelmedi. Bunun sebebi sitenizin çökmesi, hosting firmanızda yaşanan bir aksilik veya sitenizin hacklenmesi olabilir. Eğer Google Analaytics hesabınızdan Intelligence Etkinlikleri ayarı yaparsanız, bu uyarı size email yolu ile gelebilir.


Intelligence Etkinlikleri

Google Analytics Intelligence Etkinlikleri raporunun en iyi tarafı bu raporu bir kere hazırladıktan sonra hiçbir şey yapmanıza gerek kalmamasıdır. Yani gerekli kurulumu gerçekleştirdikten sonra eğer websitenizde bir problem yaşanırsa size bir email gelecek ve duruma müdahale edebileceksiniz.

Gelin şimdi de bu ayarları nasıl yapabileceğinize bakalım…
Intelligence Etkinlikleri Raporu

    Google Analytics hesabımıza giriş yapıyoruz.
    Raporlama menüsünün altından Intelligence Etkinlikleri’ni seçiyoruz.
    Genel bakış diyoruz ve özel uyarıları seçiyoruz


    Özel uyarıları yönet ve yeni uyarı diyoruz.
    Uyarıya isim veriyoruz, süreyi seçiyoruz ve en önemlisi “Bu uyarı tetiklendiğinde bana e-posta gönder” seçeneğini işaretliyoruz.
    Email adresimizi giriyoruz.

Yukarıdaki ayarları girdikten sonra yapmamız gereken nasıl bir uyarı girmemiz gerektiğine karar vermek olmalıdır. İlk örneğimizde eğer o gün sitenize hiç ziyaret gelmemişse nasıl bir ayar yapmanız gerektiğini anlatalım.

    Uyarı koşullarından tüm trafiği seçiyoruz.
    Şu durumda beni uyar “oturum” diyoruz ve
    değer 1 den küçükse diyoruz.

Bu ayarla beraber eğer o gün sitenize trafik gelmediyse size bir email gelecektir.

Başka bir örnek daha verelim,

Google algoritmalarında devamlı güncellemelere gidiyor ve yapılan güncellemelerin sonuçları bazen hiç de istediğimiz gibi sonuçlanmıyor. Yani bir trafiğimiz bir önceki güne göre ciddi oranlarda düşebiliyor. Bu durumdan da haberdar olmakta fayda var.

Uyarı koşullarını bu defa aşağıdaki gibi oluşturuyoruz.

Kaynak’ın içeriğini Google olarak seçiyoruz ve oturum sayısında bir önceki güne göre %70 lik bir düşüş olduğu taktirde bize email gönderilmesini talep ediyoruz.

Google Analytics Intelligence Etkinlikleri raporunu dilediğiniz metriklere göre oluşturabilir ve istediğiniz rapora ulaşabilirsiniz. Tanımladığınız “Goal”lerdeki değişikliklerden de haberdar olabilmeniz mümkün.

İşte bu kadar kolay. İşlerinizi ne kadar manuelden çıkarırsanız hem hata yapma ihtimaliniz azalır hem de analizlerinizi hızlıca yapabilirsiniz.

kaynak:seohocasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder