17 Kasım 2017 Cuma

Hit arttırmak için



İnternet mecrasında bulunan her sitenin başlıca amacı kendisine belirli bir kitle edinmektir. Bu kitleyi edindikten sonra zaten web sitesinden para kazanmaya başlayacaktır. Günümüzde birçok girişimci yeni bir site açmakta ve kısa bir süre sonra siteyi kapatmaktadır. Bunun başlıca nedeni girişimcinin sabırlı olmayışıdır.

Siteyi büyük hevesle açar ancak siteye kısa sürede istediği ziyaretçiler gelmeyince hemen su koy verir ve site ile ilgilenmeyi keser. Halbuki Google’nin sizin sitenizi görmesi ve sitenize index için robotlar göndermesi bile belli bir zaman alır. Bu yüzden fazla acele etmemek ve site ile düzenli olarak ilgilenmek gerekir. Emin olun bir zaman sonra sitenizin trafiğinde ki iyileşmeyi görünce hevesiniz ilk günkü gibi taze kalacaktır.

Siteyi kurduktan sonra belli bir kitleyi edinmek için site sahipleri kendi çapında içerik girmenin yanı sıra farklı yollarda deneyebilirler. Çünkü site trafiği ne kadar çabuk artarsa siteden gelecek olan kazançta o kadar artacaktır. Zaten başlıca nedenlerden biri budur. Peki yeterli bir bütçeniz yoksa dijital pazarlama yöntemlerini uygulayamıyorsanız nu bu yazı tam size göre. Ücret ödemen bedava doğal hit artırma yollarını sizler için açıklayacağız.

Sosyal Medyada Aktif Olun

Sitenizi kurduktan sonra yapmanız gerekenlerin en  başında sitenize ait Facebook, Twitter, Google+ gibi sosyal mecralarda hesap açın ve siteye girdiğiniz her içeriği bu sosyal medya platformlarında paylaşın. Zamanla sosyal hesaplarınızda ki takipçileriniz artacaktır ve sitenize geri dönüş olacaktır. Ayrıca sosyal medyayı aktif kullanmak siteniz için ücretli tanıtım reklamları vermenize gerek bırakmayacaktır. Ücretsiz bir şekilde sitenizin tanıtımını kolayca yapabileceksiniz.

Yazar Kafe’ye Kaydolun

Özellikle bir blog sitesi sahibi iseniz kesinlikle yazar kafe platformuna üye olun. Yazar kafe platformu birçok blog sitesi sahibinin kaydolarak yazılarını ücretsiz bir şekilde paylaştığı ve sitesine ziyaretçi çektiği bir platformdur. Bu site sayesinde sitenizin tanıtımını kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu siteden aldığınız geri dönüşler sitenizin hitini bir hayli artıracaktır.

Sitenizin Bir Kısmını Ziyaretçilere Ayırın

Sitenizin bir kısmını ziyaretçilere ayırmanız size çok fayda sağlayacaktır. Sitede oluşturduğunuz extra bir soru-cevap veya forum kısmı ile ziyaretçileri sitede daha fazla tutabilirsiniz. Sitenzide bir konuyu okuduktan sonra tartışmak için uğrayacakları bir kısım olması ziyaretçiyi sitede tutmak adına ve hiti artırmak adına büyük bir adım olacaktır.

kaynak:seosefi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder