8 Kasım 2017 Çarşamba

Holistik Seo Nedir?

SEO Kavramına alışmaya başlamışken, kavramın kendi içinde açılıp dallara ayrılması kullanıcıları ve site sahiplerini içinden çıkılmaz bir hale soktu. Her gün yenilenen ve değişen sistemler içerisinde bir kavram daha dikkat çekmeye başladı Holistik SEO
Holistik SEO klasik arama motoru optimizasyon çalışmalarına yeni bir görüş ve yeni teknikler getirmeyi amaçlamaktadır. Günümüzde çoğu SEO firması eski seo teknikleri ile işlerini yürütmeye çalışmaktadır ve bu şekilde müşterilerine ya başarılı ya da kalıcı sonuç veremezler. Holistik sözlük anlamıyla da karşılaştırılacağı üzere bütünsel anlamına geliyor. Bütünsel SEO yürütülen optimizasyon çalışmalarının sadece web sitesiyle sınırlı kalmayıp bir çok koldan desteklenmesi ve daha sağlam, kalıcı hale getirilmesi anlamına geliyor demek mümkün ve oldukça doğru. Geleneksel meta-etiket bazlı seo işlemlerinin artık Google güncellemeleri ile değiştiği gayet açık bir şekilde görülebiliyor bu sebeple yapılan SEO çalışmalarının yeniye uygun ve temiz bir şekilde gerçekleştirilmesi birinci sırada olmak için şart.


Holistik SEO 'nun Farkları

Normalin dışında backlink varyasyonlarına başvurulur (linkwheel gibi).

Anahtar kelimelerde LSI tekniği görülebilir.

Kelime öbeklerinden faydalanarak anahtar kelime ön plana çıkarılabilir.

Kullanıcı deneyimi (UX) daha önc plana alınarak geri dönüşüm oranı arttırılır.

Haber siteleri, dizin siteleri, sosyal medya ağları, footer linklemeler ve benzeri site tanıtımları ile güçlenme çalışmalarına yer verilir.

kaynak:demirbas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder