3 Kasım 2017 Cuma

İçerik Pazarlaması ve Arama Motoru Optimizasyonu

İçeriğinizi oluşturup paylaştıktan sonra en iyi sonucu almayı beklemek tek başına yeterli değildir. Ondan en iyi verimi alabilmek için iyi bir stratejiye de ihtiyacınız var. Kalite puanınızı arttırarak arama sonuçlarında en üst sıralarda nasıl yer alacağınızı öğrenmek ister misiniz? Bu yazı da Sizin için İçerik Pazarlaması ve Arama Motoru Optimizasyonu ile ilgili birkaç ipucunu bir araya getirdik.



Çevrimiçi içeriğiniz istediğiniz düzeyde ziyaretçi trafiği sağlamıyor mu? İnternet üzerindeki varlığınıza yaptığınız yatırımdan istediğiniz verimi alamıyor musunuz? O zaman sosyal medya pazarlama planınızı gözden geçirip stratejinizi yeni baştan inşa etmeniz gerekiyor. Paylaştığınız içeriklerin internet üzerinde en çok aranan içerik haline nasıl getireceğinizi sizin için yazdık.


Asgari Gereksinimler

İçerik pazarlamanız için SEO stratejinizi belirlemeden önce Google’ın nasıl çalıştığını, uzun içerikleri ve video ya da görsel içerikle desteklenmiş yazıları neden ön plana çıkarttığını anlamanız gerekiyor.



Google yukarıda belirttiğimiz formları kalite sembolü olarak kabul etmeye başladığından beri kullanıcılarını kaliteli içerikle buluşturma işini daha iyi yapıyor. İçerik pazarlamasının, ziyaretçilerinizin okuduktan sonra sosyal medya kanalları üzerinde paylaşacağı değerler yaratmak olduğunu unutmayın.


Arama motorlarında öne çıkmak ister misiniz?

Arama motorları her geçen gün daha da gelişiyor, bu yüzden Arama moturu optimizasyonu (SEO) hizmetimizle, potansiyel müşterilerinizin internette işletmenizi bulmasını sağlıyoruz. Daha detaylı bilgilendirme için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz.



Arama motorları her geçen gün daha akıllı hale geliyor, artık onları iş üstündeki yapay zekalar olarak kabul edebiliriz. Dolayısıyla arama motoru optimizasyonu (SEO) internet üzerinden kazandığı geliri, başarılı bir şekilde arttırmak isteyen firmalar için vazgeçilmez bir öneme sahip.



Ayrıca, dijital dünyadaki varlığınızı inşa ederken dahil olabileceğiniz pek çok sosyal medya kanalıda mevcut. Sosyal Medya da ziyaretçilerinizle etkileşim içinde kalabilmeniz ve spotların altında olabilmeniz için ciddi oranda içerik üretmeniz gerekmektedir.


Değer Yaratmak İçin Vakit Ayırın

Eğer dijital dünyadaki varlığınızı inşa etmeye yeni başlıyorsanız, günlük olarak bu işe vakit ayırmanız ve uğraşmanız gerekiyor. İki hafta hiç bir şey paylaşmayıp sonra hala ciddi bir müşteri dönüşü beklemek hayalden öteye gidemez. Uzun vadeli bir yatırım olduğundan fazlasıyla zaman ayırmanız ve bu iş için ekstra efor sarf etmeniz gerekiyor.



Arama motorlarının öncelikli görevi kullanıcılara alakalı ve yüksek kaliteli arama sonuçları sunmaktır.



man-people-space-deskDolayısıyla sizi takip eden çevrim içi bir topluluk oluşturabilmek için içerik pazarlaması teknik olarak ilk adım oluyor. Pratikte markanıza farkındalık yaratabilmek ve markanıza sadık müşteriler oluşturabilmek için günlük olarak içerik paylaşımı yapmak ve yapılan yorumlara zamanında cevap vermek zorundasınız.



Takipçilerinizi ve ziyaretçilerinizi tanımalısınız ve içeriklerinizi markanız hakkında bilmek istedikleri bilgiler etrafında oluşturmalısınız. Tarzınız sosyal medya kanallarına göre farklılık göstermesi gerektiğini aklınızdan çıkartmayın.



Örnek vermek gerekirse, Youtube ile video pazarlama yapabilirsiniz, Instagram’da görsel paylaşabilirsiniz, Facebook’ta ise güncel paylaşımlar yapabilirsiniz. Özetle sosyal medya üzerinde işletmenizi farklı şekillerde pazarlayabileceğiniz pek çok fırsat mevcuttur. Esas odak noktanız yazı, görseller ve video içerik olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder