2 Kasım 2017 Perşembe

Köprü Sayfalara Darbe

Google’ye gelen en son güncellemeden haberiniz vardır mutlaka. Bu güncellemenin köprü sayfalara da etki edeceğini belirtmek isteriz. Serp arama sonuçlarında yer alan ve sıkça karşılaştığımız, kullanıcıya bilgi vermekten ziyade kullanıcıları tek bir tarafa çekmeye yönelik olduğu için yakın zamanda artık arama sonuçlarında listelenmeyecekler.



Google’nin kullanıcı odaklı güncelleştirmeler yaptığını hepimiz biliyoruz. Aslında bunca çalışmanın tek amacı kullanıcıya doğru bilgiyi vermek. Bilindiği üzere köprü sayfalar black SEO denilen yöntemlerle hazırlanıyor. Temel düzeyde çok fazla bilgi içermedikleri gibi yönlendirdikleri sitenin de içeriği düzgün değilse kullanıcı tam olarak istediği sonuca ulaşamaz.
 “Peki ya düzgünse ne olur ?” diye bir soru aklınıza gelmiş olabilir. Bu durumda bu köprü sayfalar spam görevi görebilir ve yönlendirildiği sayfa Google tarafından cezaya çarptırılabilir. Biz SEO uzmanları sürekli kullanıcı odaklı olun, Google’yi kandırmaya çalışmayın, kullanıcılara istedikleri bilgileri verin, özgün olun ve kopya içerik kullanmayın diye defalarca tekrarlıyoruz. Bunu yapmanızı istemekteki amacımız serp arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almanız ve bulunduğunuz sıralamadan daha alt sıralara düşmemenizdir.

Google artık yaptığı bütün algoritma değişikliklerinde kullanıcılara bilgi vermeyen, kötü amaçla oluşturulmuş bütün web sitelerini daha da arka plana itiyor.
Yakın bir zamanda kullanıcıyı bu köprü sayfalar üzerinden kendi web sayfalarına çekmeye çalışanlar artık arama sonuçlarında gösterilmeyecek ya da daha alt sıralarda ( çoğu kişinin bakmaya gerek bile duymadığı 10 veya daha üzeri sayfalar ) gösterilecekler. Bunun tam olarak ne zaman arama sonuçlarına yansıyacağına dair elimizde kesin bir bilgi henüz yok. Ama bu konu ile ilgili bilgi veren google eğer web sitelerinde buna benzer çalışmalar var ise site sahiplerine bunları kaldırmaları için süre tanımış gibi görünüyor.

kaynak: seo hocası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder