28 Kasım 2017 Salı

Kullanıcı deneyimi ve Seo ilişkisi

Çoğu durumda bir internet sitemiz olsun diye başlayan çalışmalar ve vizyon eksikliği sebebiyle internet siteleri google gibi arama motorlarında çok başarı elde edemezler. Oysa internet sitesi yaptırmadan önce ve sonra verilecek doğru kararlarla hazırlanacak siteyi seo uyumlu hale getirmek mümkündür.


Kullanıcı deneyimi nedir ?

İnternet sitenize giren bir ziyaretçinin , ziyareti boyunca yaşadığı olumlu olumsuz tüm tecrübelerdir. Fayda, Teknik yeterlilik ve İçerik yeterliliği, Tasarım, Kullanışlılık gibi başlıklar altında değerlendirilen bir kavramdır.

Eticaret sitelerinde satış ve dönüşüm oranı optimizasyonunu artırmak için mutlaka kullanıcı deneyimini dikkate almanız gerekir. İlla eticaret sitesi olması gerekmez  blog sitesinde ziyaretçi sayısını artırmak için, haber sitesinde haberlerin daha çok okunması içinde aynı şekilde iyi bir kullanıcı deneyimi sunmanız gerekmektedir.

Doğru soruları sormak mükemmel bir kullanıcı deneyimi sağlar.

Arama motorları ve kullanıcı deneyimi

Google, Yandex gibi arama motorları özellikle son yıllarda çıkardıkları algoritmalar ile daha çok kullanıcı deneyimini esas alıyorlar. Yani bu şu demek oluyor ; ziyaretçi sitenize girdikten sonraki sinyaller oldukça önemli hale gelmiştir. Ziyaretçinin hangi sayfadan giriş yapmış, sayfada ne kadar kalmış, başka alt sayfalar dolaşmış mı, hemen çıkma oranı ne kadar ? gibi ölçümlerle faydalanarak sitenizin kullanıcı tarafından ne kadar beğenildiği , rağbet gördüğü gibi sonuçlar üretirler. Elbette google gibi arama motorları sıralama belirlerken 200 den fazla sinyali değerlendirirler. Yapılan canlı deneylerde de kullanıcı metriklerinin çok önemli olduğu ortaya çıkartılmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder