2 Kasım 2017 Perşembe

LSI Tasarımı nasıl yapılır?



LSI (Latent Semantic Indexing) İle Trafiğinizi Arttırın!
LSI, yani gizli anlamsal indeksleme gün geçtikçe daha akıllı hale gelen ve karmaşıklaşan Google özelliklerinden biridir. Aslında Google temel olarak 2 şeyi anlamlandırmaya çalışıyor ve çoğu içerik güncellemesi de bu yönde geliyor. Bu 2 maddeyi anlayarak ve bütün optimizasyon süreçlerine dahil ederek trafiğinizi doğal olarak arttırabilirsiniz.

Bunlar;

Ürettiğiniz içerik ve bu içeriğin bağlamı

Google ürettiğiniz içeriğin yararlılığı ve bu içeriğin hangi ihtiyaca yönelik aramalarda gösterilmesi gerektiğiyle alakalı ilişki kurmaya çalışır.

Kullanıcıların yaptığı aramalar ve bu aramaların indeksleriyle ilişkisi

Google botları dizine aldığı sayfaları kullanıcıların yaptığı aramalarda en alaklı şekilde sıralanmasıyla alakalı.
Lsi Nedir?

Lsi kısaca, anahtar kelimeler ve bu kelimelerle alakalı olan terimler arasındaki anlamsal ilişkiyi tespit etmek için kullanılan yöntemdir. Biraz daha açacak olursak Google botları tüm interneti tararken her sayfayı teker teker indeksler ve her indekslediği sayfada kullanıcıların aramalarıyla ilişkilendirilebilecek kelimeler arar. Bu indeksleme sürecinde bazı kelimelerin çoğunlukla beraber kullanıldığını ve bu bazı kelimelerin sayfada en çok kullanılan kelime (keyword) olmamasına rağmen kullanıcıların ihtiyacını karşıladığını fark eder. Bu kelimeler arasında bir anlamsal bağ oluşturur ve bu anlamsal bağ ile bağlanan kelimelerden biri arandığında sayfa içerisinde aranan kelime geçmiyorsa bile anlamsal bir bağ olduğu için o sayfayı gösterir. Aslında arama motorlarının amacı kullanıcıların en doğru sonuca ulaşmasını amaçlamaktadır. Bunu da çeşitli yöntemlerle yapar. Latent Semantic Indexing de bu yöntemlerden biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder