1 Kasım 2017 Çarşamba

Not provided gözüken kelimeler nasıl bulunur?

Google, gizlilik esasına dayanan bazı kuralları ihlal etmemek adına, algoritmalarda yaptığı bir iki değişiklikle site sahiplerine yeni bir belirsizlik olgusu yarattı: Not Provided!

Google analytics not provided çözümü uygulaması uzunca bir süredir arama sonuçlarının hangi kelimelerden geldiğinin google tarafından kasıtlı bir şekilde gizlenmesidir. Google bunun sebebini G+ kullanıcılarının veri güvenliğini sağlamak şeklinde özetliyor. Ancak bu durum site sahipleri için belirsizlik doğuruyor.

Not provided ne demektir ?

Provide kelimesi ingilizcede sağlamak anlamına gelir. Not providedin anlamı ise sağlanamaz diye tercüme edebilir. Google tarafından sitenize gelen arama sorgularının hangi kelimelerden olduğunun belirsizliğini ifade eder. Bu durum; gmail hesabı ile giriş yaparak arama yapanların kullanıcı gizliliğini sağlamak ve verilerin 3. kişilerin eline geçmesini engellemek içindir.


Biz bu numarayı yutmuyoruz tabi ki. Bu durumun daha çok google algoritmaları ile ilgili olduğunu ve kullanıcı gizliliğinin bir hikaye olduğunu düşünüyoruz.
Not provided gözüken kelimeler nasıl bulunur ?

Google analytics > Edinme > Tüm Trafik >  Kanallar > Organik Search > Anahtar Kelimeler sekmesi altında bulunan bölümde tüm aramaların hangi sayfalara geldiğini tespit ederek çözüm hakkında bir fikir sahibi olabiliriz.

Google Analytics bilenmeyen kelimeler kesin çözüm  :

    Google analytics hesabınıza giriş yapın.
    Edinme menüsüne girin
    Sonra Anahtar Kelimeler
    Sonra da Organik bölümüne gelin
    Yukarıda bulunan ikinci boyut kısmına tıklayın ve arama bölümüne açılış sayfasını seçin.
    Evet artık not provided çözülmüş hale geldi.
kaynak: celilcan.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder