7 Kasım 2017 Salı

Organik Trafik


Organik Trafiği Etkileyecek 3 Faktör

Organik trafik ve sıralanmada dalgalanmalar mı yaşıyorsunuz? İster tecrübeli bir SEO uzmanı olun, ister kendi işini yürüten freelance birisi olun, organik trafik de yaşanan dalgalanmaların  nedenini çözemiyorsanız, organik trafiği etkileyebilecek faktörleri belirttiğimiz yazımızı okumalısınız.

Ücretli muadillerinin aksine organik arama, trafikte ve dönüşümlerde bir gerileme teşhisinde benzersiz zorluklarla birlikte gelir. Analizler için kullanabileceğiniz bazı belirgin yerler var. (Google Analytics, Google Arama Konsolu) Ancak oyundaki diğer etkenlerin sayısallaştırılması daha zor olabilir. Temel konulardan gelişmiş konulara, büyük ölçüde sizin kontrolünüz dışına çıkan faktörlere kadar, organik trafikte veya arama motoru sıralamasındaki büyük dalgalanmaların teşhisi yapılırken kontrol edilecek temel konular listesi verilmektedir. Hem iç hem de dış etkenleri inceleyerek bulmacayı parçalara ayırmaya başlayabilirsiniz. Organik arama trafiği işletmelere büyük kar kazandırma da yardımcı olan son derece başarılı reklam ve pazarlama yöntemlerindendir.



1. Sayfalarınız dizine eklenmedi

Sayfalarınızın gerçekten dizine eklendiğinden emin olmak için “site: yourwebsite.com” u kullanarak hızlı bir Google araması yapın. Eleştirel sayfaların SERP’lerde görünmediğini fark ediyorsanız, muhtemelen hatayı bulmuşsunuzdur. Önemli sayfaları veya dizinleri engellemediğinizden emin olmak için robots.txt dosyanızı kontrol edin. Robots.txt dosyası hatasız görünüyorsa, bir noindex etiketi için ayrı sayfaları kontrol edin.

2. Google Bot Filtreleri

Bilinen tüm botlar ve örümcekleri Google Analytics’te analiz edin. Şişirilmiş trafik ölçümleri yaşıyor olabilirsiniz ve bunun farkında olmayabilirsiniz. Tipik olarak botlar ana sayfadan girer ve gerçek kullanıcı davranışını taklit ederek sitenizin gezinme süresince basamaklanır. Kısa süren bir bot trafiğinin işareti ile hemen çıkma oranı yüksek ve düşük dönüşüm oranıyla birlikte sayfadaki ortalama süresi kısadır.

Botları filtrelemek için özel bir boyut oluşturmak en iyisidir, ancak genel bot filtresini uygulamak SEO başlangıcı ideal bir yöntemdir. Filtrelerin geçmişe dönük olarak uygulanamayacağını dikkate almak önemlidir. Bu nedenle kısa süre önce bu özelliği açtıysanız, daha az trafik almanız gerekir. Ayrıca kendi trafik ve IP adresinizi filtrelediğinizi en az iki kez kontrol edin.

3. Son Site Güncellemeleri

Sayfanızdaki kopyayı yakın zamanda değiştirdiyseniz, bir site elden geçirme işlemi gerçekleştirdiyseniz (sayfaları kaldırmak, gezinmeyi yeniden sıralamak v.s) veya site sans yönlendirmelerinizi taşıdıysanız, trafikte bir düşüş beklemek mantıklı olur. Sitenizin içeriğini yeniden düzenledikten sonra, Google bu sayfaları tekrar tarayarak, yeniden dizine ekleyecektir. Birkaç hafta sonrasına kadar sıralama elde etmek anca mümkün olacaktır.

URL yapınızı değiştirdiyseniz veya sayfaları sitenizden kaldırdıysanız, bağlantı özünüzü korumak ve sıralamaların trafik kaybını önlemek için 301 yönlendirmesi veya bir stratejinizin olması önemlidir.

kaynak: dijitalmuhendis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder