24 Kasım 2017 Cuma

Resimlerinizi Yüklemeden Önce İsim Verin

Sitenize yüklemeye karar verdiğiniz resimleri nereden ve nasıl buluyorsunuz ? Gezi bloğunuz var kendiniz mi çekiyorsunuz ? Ya da google görsellerde aratma yaparak mı ? Ya da bulduğunuz resimler üzerinde değişiklikler yaparak mı ?

Peki bulduğunuz ya da çektiğiniz fotoğrafları bilgisayara nasıl kaydediyorsunuz ? Ben direkt çoğunuzun yaptığını söyleyeyim;

Resmi tetefonla çektiniz ve telefonunuz o resme varsayılan olarak ne isim atadıysa o şekilde kayıt altına alıyorsunuz. DCMIMAGE10.jpg ya da IMG000234.jpg şeklinde.

Ya da google görsellerde bulduğunuz resmi direkt resmi koyan site hangi isimde kaydettise, siz de o isimde kayıt ediyorsunuz.

#“Site trafiği” ile ilgili bir yazı yazıyorsunuz ve yazı görseli için sırf benzetme yapmak adına yoğun bir yoğun bir araç trafiği resmi buluyorsunuz fakat resim ismi “İstanbul trafiği” ve siz o resmi o şekilde bilgisyarınıza kaydediyorsunuz.

#İşin kötü yanı ise, bu resim isimleri üzerinde hiç bir değişiklik yapmadan sitenize yüklüyor oluşusunuz… Yazınız site trafiği ile alakalı ancak yazıda istanbul trafiği isimli bir resim var :S

#Ya da yazınızda görseller kullanıyorsunuz ancak sırf hiç bir anlam ifade etmeyen kelimeler kulladığınız için IMG000234.jpg şeklinde, google kullanılan isimlere anlam veremiyor. Ondan sonrada yazılarınızın google’da üst sıralarda çıkmasını bekliyorsunuz…

İşte, öncelikle bu kötü alışkanlığınızı bırakmalı ve resimlerinizi sitenize yüklemeden önce ne ile alakalı ise o şekilde isimlendirme alışkanlığı edinmelisiniz.

Neden ? Çünkü google sadece bir içerikte yer alan text, yani yazıyı incelemez, aynı zamanda yazıya eklenen resimlerin URL yapılarınıda inceler.

#Bir resmin URL yapısını ise, bilgisayarda o resme ne isim koyduysanız, o şekilde belirlenir.Resim optimizasyonu - Resimleri yüklemeden önce isimlendirme

Öncelikle paylaştığım resmin URL yapısını inceleyin. Mesela bu yazımda ilk başığımın altında hemen üstte kullandığım resmi resim-optimizasyonu-resimleri-yuklemeden-once-isimlendirme.jpg şeklinde kayıt ettim.

Bu noktada URL yapımda google resim URL yapısını inceleyeceği için yazımda odaklandığım anahtar kelimem olan resim optimizasyonu kelimeler bütününe de yer verdim. Ve aynı zamanda kullandığım resim ne ile alakalı ise, resme tam olarak o ismi verdim.

Eminim siz de bu yazımı okuduktan sonra sitenize resim eklerken, resimlerinize yazınız ile alakalı isimler vereceksinizdir ancak kafanızda olan soruyu biliyorum:

#Peki benim sitemde kelime olarak hiç bir anlam ifade etmeyen ( IMG000234.jpg ) şeklinde yüzlerce kayırlı resimlerim var. Onları geri dönüp, tek tek isimlendirsem SEO açısından bana bir faydası olur mu ?

#Kesinlikle olur. Bu soru daha önce moz tarafından cevaplanmış, isterseniz verilen cevaba Q&Q adresinden bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder