14 Kasım 2017 Salı

SEO Link Yapısı

SEO kendi içerisinde bir sürü gerekliliği olan, en ufak yanlış ya da eksikle bir çok emeğin aylarca geriye düştüğü zor bir alandır. Peki seo içerisinde uygun link yapısı nasıl olmalı?


SEO Link Yapısı Nasıl Olmalıdır?

Bağlantılar (linkler) diğer web sitelerinden kendi web sitenize ait köprüler edinme işlemidir. SEO link yapısı arama motorlarında, web sitenizdeki tüm sayfaları ve diğer web siteleri arasındaki bağlantıları taramak için bu bağlantıları kullanır. Yani web sitenizde ne kadar çok link varsa, arama motorlarında o kadar çok ön planda ve kolay bulunabilir olursunuz. Yalnız bu linklerin yüksek kaliteli ve güvenilir kaynaklı olması gerekir çünkü arama motorları sitenizi kendi otoritesi olarak kabul etmelidir. Yüksek kaliteli linkler ile oluşturulan link yapısı ise web sitenizi rekabet ortamında gerçekten en öne geçirebilir ki bu da web sitesi kurma amacının beklenen en iyi sonucudur.
Link Yapısı SEO İçin Neden Önemlidir?

Bağlantı kurmanın önemini anlamak için öncelikle bağlantı oluşturma biçiminin temellerini, arama motorlarının bağlantıları nasıl gördüğünü ve bunu nasıl yorumlayabileceğimizi anlamamız gereklidir.
Arama motorlarının bağlantıları kullandığı iki ana yol vardır;

Arama Motoru Optimizasyonu veya SEO, bir web sitesinin, sitenin sunduğu içerik ile alakalı kelimeler ve deyimlerle arama motorlarında bulunulabilirliğini sağlamanın basit bir faaliyetidir. Bir çok açıdan, web siteleri için sadece kalite kontrolü söz konusudur.

Yeni web sayfaları keşfetmek

Bir sayfanın ne kadar iyi olduğunun sıralamasını sonuçlarında belirlemek

Arama motorları bir sayfanın anahtar kelimeler için sıralanabilecek yeterli kalitede olduğunu düşünürse, sayfanın içeriğini çıkarabilir ve dizinlerine ekleyebilirler. Fakat yalnızca sitenin içeriğine bakmazlar diğer web sitelerinden bu siteye köprü oluşturan bağlantıların sayısını ve bu sitelerin kalitelerini de kontrol ederler. Yani kaliteli bağlantı ve kaliteli harici web siteler sıralamada sizi öne çıkaran unsurlardır ve SEO’yu doğrudan etkilerler bu yüzden link yapısı kurarken dikkatli olunması gereklidir ve oldukça önemlidir.

kaynak: seosefi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder