20 Kasım 2017 Pazartesi

“SEO’ya para harcamak mı?”

Bu soruyu sorduğunuz anda kaybetmeyi göze almışınız demektir. Tek başınıza SEO çalışmalarınızın ne kadarını gerçekleştirmeyi başarabilirsiniz? Bu soruyu kendinize sormalısınız. Profesyonel bir SEO yardımı almak çok maliyetli yaratmayacağı gibi, uzun vadede yatırımınıza gelir katacak bir hizmet olarak size geri döner.


Link satın alırken dikkat

Zaten popüler bir siteniz varsa link satın alarak durumu daha da lehinize çevirmeniz mümkün.  Ancak bu u yaparken bazı riskleri olduğunu göz ardı etmemeliniz. Google bazı ücretli linkleri işaretleyebiliyor. Bir günde onlarca link sitenizi işaretlerse, Google bu hareketi gözden kaçırmıyor. Arama sonuçlarında olumsuz bir etki yaratıyor. Bundan dolayı sitenizi linklerle doldurmamaya özen gösterin

Her şeyin başı; başlık

Daha önce sitenizde ya da başka sitelerde kullanılmış bir başlık kullanmak en sık yapılan hatalardan biridir. Aynı başlık ile girdiğiniz bir makale, arama sonuçlarında daha önce girilenlerin altında kalır. Bu da güncellemelerde kronolojik bir karmaşa yaratabilir. Her zaman daha önceki başlıklarınızı kontrol etmeniz faydalı olacaktır. Öte yandan Google taklit içerik sevmez. Başlıklarınız birbirine benzerse arama motorları sizi taklitçi olarak tanımlayabilir.

İçeriği kadar kitabın kapağı da önemli

Tasarım mı yoksa içerik mi yıllardır bir tartışmadır gidiyor. Çekici bir tasarımı olmayan sitesin ziyaretçisinin olmasını beklemek biraz hayal gibi. Ancak burada sınırı çok iyi belirlemek lazım. Çok fazla grafik, hareketli resim veya büyük görsel ve videolar kullanmak sitenizin bir “çorbaya” dönmesine neden olacağı gibi, yüklenme süresini de olumsuz etkiler.

Özellikle Flash site tasarımından uzak durmalısınız. Flash ile yapılan siteler çok şık durabilirler, arama motorlarının botlarının sitenizi taramasını yavaşlatır ve engelleyebilirler. Zaten dikkat ederseniz artık kimse Flash site yapmıyor. Size SEO açısından avantajlı olanaklar sunabilen HTML 5 tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder