22 Kasım 2017 Çarşamba

SMS Pazarlama

Cep telefonu kullanımına hızlı bir şekilde geçiş yaptığımız 2000 ‘lerden itibaren oldukça yaygın olarak kullanılan SMS pazarlaması, son yıllarda sosyal medya pazarlamasının önemini daha da arttırması ile eski popülerliğini yitirmiş gibi gözüküyor. Artan mecra sayıları ise bizi, pazarlama planında hangi mecra ne kadar yer alacak, hangi strateji hangi kanalda kullanılacak, kitlemiz hangi kanalda iletişime açık, kampanyamıza en uygun iletişim mecrası hangisi, vb. gibi birçok soru ile baş başa bırakıyor.



Bu sorulardan çıkacak cevaplarla pazarlama planlarını hazırlayan markalar, kendini rakiplerinden bir adım ileriye taşıyacak gibi gözüküyor. SMS pazarlama hala müşteri bağlılık, satışa yöneltme, vb. bir çok kampanyada kullanılan etkin yöntemlerden.

Peki, ama SMS Pazarlamanın kampanyanıza sağlayacağı faydalar neler?

Anlık İletişim

İstatistikler* bize SMS‘lerin ortalama 7 saniye içerisinde alıcılara ulaştığını gösteriyor. Mobil ve akıllı telefon kullanıcılarının cihazlarını yanlarından pek uzaklaştırmadığını düşündüğümüzde, SMS‘i pazarlama kampanyanız için çok hızlı bir iletişim aracı olarak seçenekleriniz arasında düşünmelisiniz.

Yüksek Okunma Oranı

E-maillerin okunma oranı % 20 – 25 seviyesinde. İngiliz posta servisi ‘’ Royal Mail ‘, gönderdiğiniz mektubun dahi % 95 oranında okuyucusuna ulaştığını belirtiyor. SMS pazarlamada ise okunma oranı oran % 98‘ lerde.

Burada basit bir gerçek var; yüksek okunma oranı, yüksek başarı şansını getiriyor.

Müşteri ile İletişimi Kuvvetlendirir

Uzun süreli müşteri bağlılığını yaratmanın anahtarı doğru zamanda , doğru şekilde gerçekleştirilen iletişimdir. İndirimlerden haber vermek, satın alma sonucunda gönderilen bir teşekkür mesajı, kargonun ulaşma bilgisi gibi bilgiler, müşterilerinizin satın alma sürecinde ve sonrasında yaşayacağı güzel bir deneyim sunmakta.

Kısa ve Net Mesaj İçerir

160 karakter ile sınırlandırılmış bir alanda anlatmak istediğiniz mesaj kısa ve net olmak zorundadır. Önemli olan nokta vurgulanır, müşterilerden istenen net bir şekilde ortaya konur veya teklif sunulur. Özellikle insanların konsantrasyon süresinin 9 saniyenin altına düştüğünü düşündüğümüzde, müşterilerinize yapacağınız ‘’call to action ‘’ çağrılarınız için güçlü bir seçenek olarak kampayanızda yerini alır.

Zaman Yönetimi

Herkesin bildiği önemli bir kavram var ‘’vakit nakittir ‘’. SMS pazarlama sizi uzun zaman harcanan diğer pazarlama stratejilerinden alır, kendinizi işinize verebileceğiniz zaman ile başbaşa bırakır.

Maliyet Verimliliği

SMS pazarlama geleneksel pazarlama araçlarına göre uygun çözümler sunar. Maliyetlerin düşük tutulması pazarlama bütçenizin hedeflere ulaşmasında önemli bir araçtır. Bu sayede rahat uyku uyuyabilirsiniz.

Çevre Dostu

Dünyada kesilen ağaçların % 40 ‘ı kağıt yapımında kullanılıyor. Yenilikçi firmalar bu % 40‘ın içerisinde olmak istemiyor. Üstelik firmalar, basılı reklama harcadıkları giderleri kıstıkları oranda, müşterilerini ödüllendirerek artı değer yaratıyorlar. Siz firmanızı hangi tarafta görüyorsunuz ?

Sonuç olarak SMS pazarlama, popülerliğini yitirmiş gibi gözükse bile belli avantajlarıyla hala elimizde bulunan güçlü araçlardan biri…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder