27 Kasım 2017 Pazartesi

WordPress Cpu Sorunu için Hosting Seçimi

Sıkıcı görünse de oldukça basit ve kolaymış. Bir göz atalım;


İster düşük hitli ister yüksek hitli tüm sitelerim için benim tercihim Veridyen firmasından yana. Hosting için neden bu firmayı seçtiğimi, yaşadığım bir tecrübeyi anlatarak açıklamak isterim.

Sitemdeki hitler arttıkça ben de WordPress cpu sorunu ile uğraşmaya başladım. Yaptığım wordpress cpu optimizasyonları da artık yeterli gelmiyordu. Host sağlayıcım VPS paketlerine geçmem için sürekli mail göndermeye başlamıştı.

Host sağlayıcımın destek servisinden pek memnun olmadığım için VPS için başka bir firmayla anlaşmaya karar verdim.

En iyi Hosting Firması rehberinden yararlanarak firmalarla iletişime geçtim. Sitemin durumunu ve istatistiklerimi bildirerek uygun bir VPS paketi önermelerini rica ettim.

Çoğundan uygun geri dönüşler aldım. Fakat Veridyen farklı olarak paket önermek yerine, kullandığım hostun teknik bilgilerini bildirmemi, buna göre daha sağlıklı bir öneri sunabileceklerini söyledi.

Gerekli bilgileri göndermemden 5 dakika sonra geri dönüş yaptılar ve VPS’ye hiç gerek olmadığını, paylaşımlı hosting servislerinin sitem için yeterli olacağını belirttiler.

Şimdi bir durup düşünmenizi istiyorum!

Türkiye’deki hangi servis sağlayıcı, VPS’ye geçme kararı almış bir müşterisini, “Masrafa gerek yok, uygun fiyattaki paylaşımlı hostinglerimiz işinizi görür.” diyerek karından vazgeçer?

Yurtdışında bunun örneklerine rastlayabilirsiniz. Fakat bu Türkiye’de malesef olmayacak bir şey. Bunu ancak ve ancak sistemine güvenen, müşteri memnuniyetini lafta değil gerçekten ön planda tutan bir firma söyleyebilir.

Ben yine de Veridyen‘in yeni bir firma olduğunu göz önüne alarak deneme amaçlı 1 aylık bir paket aldım. ve sadece 7,99 TL ödedim.

Host değiştirme işlemiyle benim yerime Ufuk Bey ve Kemal Bey ilgilendiler. Toplamda 1,5 GB’lık veri bulunduran sitemi yarım saat içinde, kesinti yaşamadan taşıdılar.

Bu süreçte sorduğum her bi soruyu büyük bir sabırla cevapladılar. Hem de öyle acemi ya da normal bir kullanıcının anlamayacağı teknik terimlerle değil, somut olarak, örneklerle ve gayet açık bir kullanarak.

Firmanın güncel teknolojiyle paralel giden gerçekten sağlam bir teknik altyapısı mevcut. Bu sağlam altyapıyı Türkiye’de sadece bir kaç firma sağlayabiliyor.

Veridyen firmasının farkı ise, 7/24 anında geri dönüş yapan, müşteri hizmeti üzerine eğitilmiş elemanlar yerine bizzat sistemin başında bulunan teknik elemanlardan destek aldığınız, sadece sorunu belirtmekle kalmayıp, sorunun çözümünü de size sunan; hatta çözümü uygulayan güleryüzlü bir destek servisine sahip olması.

Sonuç olarak o günlerde günlük 8k+ tekil hit alan sitemi Veridyen’e taşıyarak WordPress cpu sorunumdan geçici olarak kurtulmuş oldum.

Geçici olarak diyorum çünkü;

Her ne kadar teknik alt yapısı ve sunulan limitlendirmeler muazzam olsa da, hitler arttıkça paylaşımlı bir hostingde fazla barınamayacağımı biliyordum.

KAYNAK:wpmavi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder