30 Kasım 2017 Perşembe

WordPress Kurduktan Sonra Yapılacak 5 Şey

Hosting aldınız, her şeyiniz tamam, şimdi sıra geldi içerik yönetim scripti seçimi yapmaya. Yapacağınız internet sitesine göre’de bu seçim almaktadır fakat günümüzde WordPress içerik yönetim sistemi ile yönetilen sitelerde alışveriş sitesinden blog sitesine kadar her şeyi yapmak mümkündür. Asıl önemli olan içerik yönetim sistemini kurduğunuzda internet sitenizde olması gerekenle zamanla fark edersiniz.  Sizler için yapılması gerekenlerin başında bulunan bizce 5 önemli maddeyi hazırlamış bulunmaktayız. İyi okumalar dilerim.





1) Genel Ayarları Yapılandırın



Ayarlar > Genel sayfasından siteniz için ilk yapacağınız işlem WordPress ‘i kurarken başlığınızı ve sloganınızı doğru yazmışmısınız diye kontrol etmektir. Daha sonrasında aynı sayfadan tarih, saat, mail adresi ve kayıt olaylarının olup olmamasını belirleyiniz.




2) Kalıcı Bağlantıları Düzenleyin



Eğer hiç bir şekilde bu ayarları yapmaz iseniz aşağı Özel Yapı hariç diğer her türlü şekilde URL leriniz görüntülenebilir.



Fakat biz daha özel olmasını istediğimiz sebebiyle

    “http://www.webdunya.com/?p=123“

gibi görünmesede

    “http://www.webdunya.com/kategoriler/wordpress-kurulduktan-sonra-yapilmasi-gerekenler“

böyle görünmesi için WordPress içerik yönetim sisteminizin URL altyapısını düzenlemek için yapmanız gereken Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar yönergesini izledikten sonra Özel Yapı ‘yı seçmelisiniz.



Eğer URL nizde kategori daha sonra da yazınızın ismini görüntelemek istiyor iseniz %category%/%postname%/
i girebilirsiniz. Sadece yazının linkini göstermek istersenizde %postname%/ yazmanız yeterli olacaktır.




3) Site Haritanızı Oluşturunuz



Bir internet sitesini bütün link yollarını gösteren site haritasıdır. Site haritasının temel amacı arama motorları bütün sayfalar hakkında bilgilendirmektir. Arama motorlarının robotları internet sitenize geldiğinde site haritanız gözden geçirirler ve site düzgün içerikleri indexlemeye başlarlar.




4) Seo Eklentisi Kurunuz



WordPress‘i diğer CMS sistemlerininden ayıran önemli özelliklerden birisi de binlerce eklenti desteği olmasıdır bu binlerce eklentinin arasında da yüzlerce SEO eklentisi yerini almaktadır. Sizler detaylı bir araştırma yaparak eklentiler arasından en iyi SEO ekletisini bulmaya çalışınız ki internet siteniz arama motorlarından binlerce ziyaretçi çekebilsin.




5) Sitenizi Bing – Yandex – Google Webmaster Araçlarına Ekleyin



Sitenizi hem indexletmek hem de Google ve diğer arama motorlarına tanıtmak için arama motorlarının kendi Webmaster araçlarına eklemeniz size çok çok fayda sağlayacaktır. Webmaster araçların’da site haritanızı ekleyerek arama motorlarının sitenizi daha çabuk tanımasına olanak sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder