8 Kasım 2017 Çarşamba

Yahoo'nun korkunç itirafı!

''500 milyon hesap Hacklenebilir'' Yahoo'nun kısa süre önce yaptığı bu açıklama dudak uçuklattı. Ülkemizde pek fazla tercih edilmese de, dünya üzeride söz sahibi ve teknoloji devleri arasında sayılan firma yaptığı açıklama üzerine oldukça büyük tepki uyandırdı.


Yahoo, yaptığı açıklamada son derece korku verici detayları paylaştı. Şirket, 500 milyondan fazla hesabın, kötü niyetli kişilerin eline sızabileceğini duyurdu.

Amerikalı teknoloji devi Yahoo’nun, açıklaması dehşet verecek türden. Şirket, 2014 yılında 500 milyondan fazla hesapta açık oluştuğunu ve söz konusu hatanın, şimdi fark edildiğini duyurdu. Yahoo’nun inancı, devlet destekli bir figür tarafından açığa vurulduğu yönünde.

Ele geçirilebilen veya ele geçirilebilecek veriler arasında; ad-soyad, e-posta adresleri, telefon numaraları, doğum tarihleri ve doğal olarak şifreler bulunuyor. Yani söz konusu bilgiler, özellikle de pek çok sitede aynı şifreyi kullananlar büyük bir risk altında. Şirket, suçluyu ortaya çıkarmak için Eyalet Avukatları ile ortak çalıştığını da duyurdu.

Eğer 2014 yılından beri şifrenizi değiştirmediyseniz, acilen eyleme geçmenizi öneriyoruz. Şirket de, şifrelerin mutlaka güncellenmesi konusunda uyarıda bulunuyor.

Amerikalı teknoloji devi, aynı zamanda kullanıcıların, hesaplarındaki aktiviteleri düzenli olarak kontrol etmelerini şiddetle tavsiye ediyor.

kaynak:cnnturk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder