17 Kasım 2017 Cuma

Ziyaretçileri Sitede Daha Fazla Tutmak

Sitenize gelen ziyaretçilerin sitede ne kadar durduğu, hangi aralıklarda hangi davranışları sergilediği, nerelerde ve hangi bağlantılarda gezindiği çok önemlidir. Hem SEO açısından hem de sizin elde edeceğiniz kazançlar açısından ziyaretçi analiz işlemi çok önemlidir. Özellikle ziyaretçilerin sitenizde ne kadar vakit geçirdiği çok önemlidir. Siteye girdikten hemen sonra çıkan ziyaretçiler sitenizin kalitesini Google’nin gözünde düşürür. Bu da web site sahipleri açısından çok büyük bir risktir.

Ziyaretçilerin sitenizde fazla vakit geçirmesi ile arama motorlarında daha üst sıralara çıkarsınız ve SEO açısından büyük bir avantaj sağlar. Bunun yanında sitenizde ne kadar fazla vakit geçirirse ziyaretçi elde edeceğiniz kazançlarda yüksek olacaktır. Bir site sahibi için en üzücü olan durum saatlerce emek verdiği bir siteden istediği verimi alamamasıdır. Ziyaretçiler tarafından değer görmemesidir. Peki sitemize gelen ziyaretçileri sitede daha fazla tutmanın yolları nelerdir? İşte bu sorunun cevabını arayanlardansanız bu makale ile aklınızda ki tü soru işaretleri silinecektir ve en kısa sürede verimi almaya başlayacaksınızdır.



İçeriklerini Alternatif Videolarla Destekleyin

Neil Petel; yani bir içerik pazarlama uzmanı. Yaptığı detaylı araştırmalar sonucunda video ile desteklenen içeriklerin Google tarafından daha fazla değer gördüğü ve çok daha hızlı index aldığını kanıtlamıştır. Çünkü artık kolaylaşan yaşam koşulları ile her alanda insanlar her şeyin kolayını tercih ederler. Uzunca bir yazıyı okumaktansa video izlemeyi tercih ederler. Videolarda genelde uzun olduğu için ziyaretçileri sitenizde daha fazla tutmanıza yardımcı olur. Sitenize ait bir YouTube kanalı açıp içeriklerinizle alakalı videolar çekip yüklemek gibi bir imkanınız varsa ziyaretçileri sitenizde tutmak için büyük bir avantaj sağlamanıza yardımcı olur.
Sitelerinizi Optimize Edin Ve Sade Tasarımlar Seçin

İyi bir tema seçimi yapılmamış sitelerde her ne kadar kaliteli içerikler girilse de ziyaretçiler o siteyi beğenmezler ve kısa sürede sitenizden ayrılabilirler. Bu yüzden sitenize gelen ziyaretçilerin istediklerini kolay bulabilecekleri, iyi kategorilendirilmiş ve hız konusun da sorunu olmayan göz yormayan tasarımlar ile ziyaretçilerinizi memnun edebilirsiniz. Ayrıca sitenizi fazla reklama boğmak da ziyaretçilerinizin siteden kaçmasına neden olacaktır.

Site optimizasyonu ve tasarımı açısında dikkat etmeniz gereken en etkili yollardan biriside sitenizin tasarımının mobile uygun olmasıdır. Günümüzde masaüstünden çok mobil araçlar sayesinde internet erişimi sağlayan kişiler çoktur ve mobil ziyaretçilerinizin sitenizden istedikleri verimi alabilmeleri için mobil uyumlu tasarımlar seçmeleri avantajlı olacaktır. Sitenizde ki sayfaların açılış hızı da ziyaretçilerinizi sitenizde tutmak açısından önemlidir.

Site İçi Linklemeleri Mutlaka Yapın

Site içi SEO açısından ve ziyaretçilerin sitenizde geçirdiği oturum süresini artırmak için en etkili yollardan biriside site içi linkleme yollarına başvurmaktır. Bu yol sayesinde bir yazınızdan başka bir yazınıza link vererek ziyaretçinin sitenizde daha fazla vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Ziyaretçiler ne kadar fazla durursa hem maddi olarak hem de arama motorlarında üst sıralar açısından daha verimli olur.

Site içi linkleme girdiğiniz bir içerikten yine sitenizde yayınlamış olduğunuz başka bir yazınıza link vermektir. Yazı içerisinde ziyaretçiyi o yazınızı da okuması için abartmadan teşvikte bulunun.

kaynak:seohocasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder