13 Aralık 2017 Çarşamba

Aso Neden Önemlidir?

Forrester’e göre, indirilen uygulamaların %63’ü uygulama mağazası aramalarıyla keşfedildi. Google çalışanı Ankit Jain: “Orta seviyede ki bir uygulama için, arama işlemi aslında yüklemelerin büyük çoğunluğunu oluşturuyor” diye belirtiyor. Basitçe söylemek gerekirse, bunun anlamı şudur:

Uygulamanızın arama sıralamasını artırmak için ASO’yu kullanmıyorsanız, uygulamanız için kullanılabilecek en büyük keşif kanalını kaçırırsınız.

Her bir uygulama mağazasında yüz binlerce uygulama birbirinin üstünde sıralanma eğiliminde olduğu için, şaşırtıcı gerçeği, yayıncıların çoğunun uygulama mağazası optimizasyonuna yatırım yapmamasıdır. İşte size armağanımız: ASO gizli silahınız. Her hafta ASO’nuzu geliştirerek zaman geçirin ve uygulamanızın sıralamasını ve genel başarısını anlamlı bir şekilde etkileyeceksiniz.

Ayrıca, ASO süreci, potansiyel müşterilerinizin sizinle benzer uygulamaları bulmak için kullandığı anahtar kelimeler de dahil olmak üzere hedef müşteri tabanınızı önemli bir şekilde anlamayı gerektirir. Hangi anahtar kelimelerin kullanıldığından daha fazla şey öğrenirseniz, potansiyel müşterilerinizin dilini – herhangi bir pazarlama planının önemli bir parçası – daha iyi anlayacaksınız ve anahtar kelime tercihlerinizde de bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder